Oferte locuri de munca top

Modernizarea DJ311 intra in linie dreapta

Lucrări pentru modernizarea drumului județean DJ 311, Arțari km 0+000 – Nicolae Bălcescu km 17+650 vor fi demarate în perioada imediat următoare.

Aceasta după ce oficialii CJ Călărași au discutat cu reprezentanţii constructorului despre graficul de execuţie şi lucrările ce vor demara.

Proiectul este finanțat din fonduri bugetare prin intermediul Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, cu o valoare de 106.144.114 lei, potrivit președintelui Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță.

Ordinul de începere a fost dat în data de 18 aprilie 2023. Contractul de proiectare și execuție are durată de doi ani și trei luni.

Câștigătorul contractului de servicii de elaborare a documentației tehnico-economice la stadiul PT + DDE, asistență tehnică din partea proiectantului + execuție lucrări este asocierea de firme Mega Edil, SPC Elite Consulting SRL, Dimar.

Contractul a fost semnat în noiembrie, anul trecut, la prețul 79.487.395 lei fără TVA.

Conform temei de proiectare lucrările de reabilitare și modernizare care vor face obiectul documentațiilor tehnice au o lungime de 15,890 km.

O singura oferta pentru un contract de aproape 43 mil euro

Pentru DJ311 Tronson I și Tronson II se vor realiza:

– infrastructură rutieră nouă, inclusiv supralargire parte carosabilă;

– suprastructură rutieră nouă (mixtură asfaltică);

– reabilitare podețe laterale și transversale;

– piste bicicliști și trotuare, în localitățile traversate, acolo unde lățimea drumului o permite;

– acostamente betonate în zonele cu pantă longitudinală mare a drumului;

– șanțuri betonate și rigole carosabile pentru colectarea apelor pluviale.

– podețe de acces pentru asigurarea acceselor la proprietăți,

– amenajări drumuri laterale,

– semnalizare rutieră pentru siguranță și confortul rutier: treceri pietoni cu led alimentate de la panouri fotovoltaice; marcaje cu vopsea bicomponenta, marcaje axiale, marginale și marcaje rezonatoare; parapeți metalici directionali prevăzuți cu elemente reflectorizante, semnalizarea podurilor și podetelor (montare stalpisori reflectorizanti); borne kilometrice și hectometrice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus