Oferte locuri de munca top

Mobilizare slaba pentru proiectarea unor importante tronsoane rutiere

Elaborarea documentațiilor pentru construirea unor importante tronsoane rutiere este în întârziere, contractantul având o mobilizarea slabă, după cum apreciază reprezentanții CNAIR.

Este vorba de trei contracte pentru elaborarea studiilor de prefezabilitate, de fezabilitate și proiecte tehnice de execuție pentru Autostrada Timișoara – Moravița, Drumul Expres Suceava – Siret și șase noduri rutiere pe Autostrăzile A1 și A3, în zona de Vest a României.

Toate cele trei contracte au fost atribuite Search Corporation SRL sau unor asocieri având lider aceeași firmă, care a primit certificate negative pentru întârzieri în derularea acestora.

Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul Autostrada Timișoara – Moravița

Întârzierile au survenit ca urmare a mobilizării slabe a prestatorului în ceea ce priveste realizarea investigațiilor geotehnice, explică reprezentanții CNAIR.

Beneficiarul a emis Ordinul de mobilizare a tuturor utilajelor / echipamentelor de foraj, în data de 21 martie 2023. Dar Prestatorul nu a mobilizat toate categorile de utilaje / echipamente, în termenul menționat în cadrul Ordinului de mobilizare, respectiv 27 martie 2023.

În conformitate cu Graficul de activități Gantt asumat de către Prestator, perioada de realizare a Studiului Geotehnic (investigații geotehnice) a fost de 8 luni.

De la data demarării investigațiilor geotehnice (14 iunie 2022) a fost înregistrată o perioadă de aproximativ 13 luni, timp în care investigațiile geotehnice sunt realizate în procent de aproximativ 54,9% (fără gropi de împrumut și noduri rutiere).

Contractul a fost atribuit asocierii Search Corporation – Egis Romania.

În ianuarie anul acesta valoarea contractului a fost majorată cu 16,36%, ajungând la 10.155.287 lei, fără TVA.

Cine ramane castigatorul unui contract rutier de 12 mil euro

Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru Drum Expres Suceava-Siret

Reprezentanții CNAIR au reclamat întârzieri survenite ca urmare a mobilizării slabe a prestatorului în ceea ce priveste realizarea investigațiilor geotehnice.

Prestatorul nu a mobilizat toate categorile de utilaje / echipamente în termenul mentionat în cadrul Ordinului de mobilizare, respectiv 18 octombrie 2021.

În conformitate cu Graficul de activități Gantt, perioada de realizare a Studiului Geotehnic (investigații geotehnice) a fost de 3 luni. De la data demarării investigațiilor geotehnice (24 august 2021) a fost înregistrată o perioadă de aproximativ 23 luni, timp în care investigațiile geotehnice sunt realizate în procent de aproximativ 94% (fără gropi de împrumut și noduri rutiere).

Contractul a fost atribuit asocierii Search Corporation – Egis Romania – Egis International AS.

În ianuarie a.c., valoarea contractului a fost majorată cu 17,55%, ajungând la 11.863.768 lei, fără TVA.

Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție privind realizarea a 6 noduri rutiere pe Autostrăzile A1 și A3, în zona de Vest a României

Ordinul de începere a fost dat în 22 aprilie 2021

CNAIR susține faptul că au fost înregistrate întârzieri și nu au fost respectate termenele contractuale de predare a Studiului de Fezabilitate.

Până în luna iulie nu au fost finalizate Studiile de Fezabilitate aferente celor șase noduri.

Valoarea contractului, atribuit în 2021 firmei Search Corporation, este de 2.049.760 lei, fără TVA.

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus