Oferte locuri de munca top

Mizam pe investitiile in infrastructura ca sa trecem mai usor peste crize

Actuala putere politică se bazează pe investițiile în infrastructură pentru a evita o eventuală intrare în recesiune.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, a declarat că un record absolut al contractelor semnate pentru proiecte de infrastructură, în valoare de 4,7 miliarde euro, a fost atins în mandatul actualului ministru al Transporturilor, social-democratul Sorin Grindeanu.

”România are şansa de a trece mult mai uşor peste crizele economice, având în vedere investiţiile care se realizează în prezent”, a mai spus Ciolacu.

„Ca o ţară să intre în recesiune sunt doi indicatori importanţi: inflaţia şi şomajul. În acest moment există inflaţie în România, există inflaţie în toată Europa, dar în România nu există şomaj. Cu astfel de lucrări pornite, mai ales în zona de execuţie, şi pe termene scurte – pentru că cei mai grei ani vor fi următorii doi ani pentru întreaga Europă – România are şansa de a trece mult mai uşor peste aceste crize”, a declarat Marcel Ciolacu.

Peste 25 mil euro, pentru modernizarea a trei strazi dintr-un municipiu

Valoarea contractelor semnate la Ministerul Transporturilor pe toate tipurile de transport a depăşit 2 miliarde de euro în cel mai bun an, 2020, însă anul acesta, până la 1 august, s-au încheiat contracte de 4,7 miliarde de euro, iar ţinta este de cel puţin 8 miliarde de euro până la sfârşitul lui, a afirmat Sorin Grindeanu.

Până la finalul acestui an vor fi daţi în folosinţă 13 kilometri de autostradă şi 40 de km de drum expres.

Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu au participat alături de Constantin Toma, primarul municipiului Buzău la semnarea Protocolului pentru Centura Buzău.

CNAIR și Primăria Municipiului Buzău au semnat un Protocol de Colaborare pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar construirii a trei tronsoane ale acestui drum.

Prin document se stabilește inclusiv contribuția financiară a fiecărei părți pentru finanțarea Contractului necesar Studiului de Fezabilitate destinat tronsoanelor 2, 3 și 4 ale acestui proiect.

1.700 de locuinte in cladiri nou autorizate in Bucuresti

Începând de astăzi pot începe demersurile pentru elaborarea documentației tehnico-economice necesare derulării contractul finanțat cu fonduri europene prin POIM 2014-2020

Ulterior, proiectarea și execuția Drumului de legătură dintre A7 și Municipiul Buzău, cu o lungime de aproximativ 9 km, vor putea fi finanțate prin POT 2021-2027.

”Protocolul semnat astăzi este cel de al 40-lea document semnat cu autoritățile locale, de când am preluat mandatul de ministru al Transporturilor și Infrastructurii”, a declarat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Sus