Oferte locuri de munca top

Mita pentru plata facturilor restante la lucrari executate

Pentru plata facturilor aferente unei serii de lucrări executate pentru o companie de stat au fost pretinse și primite sume care echivalau cu un comison de 10% din valoarea totală a facturilor.

Propcurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență, a unui inculpat, persoană fizică (căreia procurorii îi protejează identitatea probabil ca să poată acționa și altădată).
De asemenea, a fost trimis în judecată în stare de libertate, inculpatul Bogdan Ion Mitruț, la data faptei director al Direcției Operaționale din Aeroportul Băneasa – Aurel Vlaicu, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.
Procurorii DNA susțin că în perioada februarie – aprilie 2020, inculpatul, persoană fizică (al cărei nume este protejat), beneficiind de ajutorul directorului Mitruț Bogdan Ion, ar fi pretins și primit de la administratorul unei firme (martor în cauză) sumele de 5.000 lei și 25.000 euro.

Sumele reprezentau un comision de 10% din valoarea totală a sumei facturate de societate pentru o serie de lucrări executate în cadrul unui contract de mentenanță și reparații încheiat cu Compania Națională Aeroporturi București SA.
Suma de 25.000 euro ar fi fost primită la data de 14 aprilie 2020, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
Inculpatul ar fi pretins și primit banii respectivi pentru ca, în schimb, să își exercite influența pe care a lăsat să se înțeleagă că o are, prin intermediul directorului Mitruț Bogdan Ion, asupra conducerii companiei naționale, astfel încât firmei să îi fie făcute plățile restante pentru lucrările executate.
În cauză a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra sumei de 5.000 lei (reprezentând prima tranșă de bani primiți de inculpatul persoană fizică), în vederea restituirii către omul de afaceri.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

 

 

 

Citiți și:

Continua planurile de investitii ale unor dezvoltatori romani

Procedura de atribuire a unui contract de 50 mil euro continua

Bloc turn cu peste 90 de apartamente, propus in Bucuresti

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2020

Sus