Oferte locuri de munca top

Mita pentru functionari publici din provincie

Mita se ridică la 80.000 lei și 7.000 euro într-un dosar de trafic de influența asupra funcționarilor publici. Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a persoanelor implicate.

Și o firmă de construcții a fost trimisă în judecată.

Banii au fost pretinși și primiți pentru ca o firmă să primească un contract de lucrări și să obțină documentația necesară construirii unei hale de producție.
Inculpații sunt:
* Sârbu Laura, secretar general al Primăriei municipiului Deva, pentru comiterea infracțiunilor de:
– trafic de influență (două fapte din care una în formă continuată),
– participație improprie la infracțiunea de falsificare de instrumente oficiale,
– instigare la fals material în înscrisuri oficiale,
* Sârbu Hadrian, angajat în cadrul Biroului Investitori Relații Externe de la Primăria municipiului Deva, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la trafic de influență în formă continuată,
* Bodrean Adrian Mihai, funcționar în cadrul Primăriei municipiului Deva, administrator de fapt al SC Smart Drumcons SRL, pentru comiterea a două infracțiuni de complicitate la trafic de influență.
* În aceeași cauză a mai fost trimisă în judecată SC SMART DRUMCONS SRL, pentru comiterea a două infracțiuni de complicitate la trafic de influență.
În perioada 2020 – 2021, inculpata Sârbu Laura, în calitatea menționată mai sus, beneficiind de ajutorul soțului ei Sârbu Hadrian, funcționar în cadrul Primăriei mun. Deva și a administratorului de fapt al SC Smart Drumcons SRL, Bodrean Adrian Mihai, la rândul său funcționar în cadrul Primăriei mun. Deva, ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei, pentru a-și trafica influența pe care a pretins că o are asupra funcționarilor din cadrul Primăriei municipiului Deva.
Banii respectivi ar fi fost pretinși și primiți pentru traficarea influenței astfel încât societatea omului de afaceri să primească un contract cu primăria municipiului Deva, având ca obiect efectuarea unor reparații curente la „Adăpostul de urgență pe timp de noapte” (aflat în subordinea Direcției de asistență socială Deva).
În aceeași perioadă, inculpata ar fi pretins, beneficiind de ajutorul soțului ei Sârbu Hadrian, de la același om de afaceri, suma de 7.000 euro, pentru a-și trafica pretinsa influență asupra funcționarilor din cadrul Primăriei municipiului Deva, astfel încât să îi asigure omului de afaceri obținerea documentației necesare construirii unei hale de producție.
Într-un context asemănător, inculpata Sârbu Laura, în calitate de secretar general al Primăriei municipiului Deva, beneficiind de ajutorul administratorului de fapt al SC Smart Drumcons SRL, ar fi pretins de la un alt om de afaceri suma de 40.000 lei și ar fi primit o parte din acești bani, restul fiind opriți de reprezentantul societății menționate anterior.
În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra unei sume de bani ce aparțin inculpaților Sârbu Laura și Sârbu Hadrian.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal Hunedoara cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.
Această etapă a procesului penal reprezintă finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2021

Sus