Oferte locuri de munca top

Mita pentru emiterea unui aviz necesar elaborarii PUZ

Pentru mita primită la emiterea unui aviz necesar realizării planului urbanistic zonal, funcționare de la Direcția de Cultură sunt anchetate de către procurorii DNA.

Astfel, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile a directoarei executive a Direcției Județene pentru Cultură Constanța, Magdalena Tiță.

În aceeași cauză procurorii anticorupție au mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Elena Mădălina Cliante, inspector superior în cadrul aceleiași instituții.

Cele două persoane sunt cercetate pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

Procurorii arată că în data de 9 noiembrie 2022, inculpatele Tiță Magdalena și Cliante Elena Mădălina, în calitățile menționate mai sus, ar fi primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 2.000 lei (câte 1.000 lei de fiecare), pentru a-și îndeplini îndatoririle de serviciu, în sensul emiterii unui aviz necesar realizării planului urbanistic zonal pentru o suprafață de teren amplasată în localitatea Valu lui Traian.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus