Oferte locuri de munca top

Mita pentru buna derulare a unui contract de achizitii publice

Fostul vicepreședinte al CJ Olt a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru infracțiunea de luare de mită. Acesta ar fi acceptat remiterea unor sume de bani de către o societate, în schimbul asigurării și derulării în bune condiții a unui contract de achiziții publice.

Astfel, procurorii DNA – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție susțin că, în primăvara anului 2012, Ioan Ciugulea, în calitate de funcționar public – vicepreședinte al CJ Olt și, în același timp, președinte al comisiei de evaluare a ofertelor constituită în scopul atribuirii unui contract de achiziție publică de către CJ Olt, ar fi acceptat promisiunea remiterii unor sume de bani, formulată indirect de către reprezentanții societății comerciale ce realiza executarea contractului. Aceasta în schimbul asigurării că acel contract se va derula în bune condiții și pentru ca plățile să fie făcute la timp și fără probleme.
Pentru plata mitei, reprezentanții societății comerciale care executa contractul ar fi simulat un circuit fictiv cu mai multe societăți comerciale, subcontractante. Aceste societăți ar fi supraevaluat serviciile prestate în derularea unor contracte preexistente.
Astfel, în perioada septembrie 2012 – martie 2013, Ioan Ciugulea ar fi primit efectiv suma de 309.002 de lei din mita a cărei promisiune o acceptase anterior, astfel:
* suma de 150.000 de lei ar fi fost virată prin două transferuri bancare efectuate în baza unor operațiuni comerciale fictive, din conturile bancare ale unei societăți comerciale (subcontractantă a societății comerciale căreia îi fusese atribuit proiectul) în conturile bancare ale altei societăți comerciale (deținute de inculpat);
– suma de 159.002 de lei ar fi fost virată la cererea inculpatului Ciugulea Ioan, în perioada 6 septembrie 2012 – 25 martie 2013, din conturile aceleiași societăți comerciale către o firmă de la care societatea deținută de inculpat ar fi cumpărat materiale de construcții.
Cum nu au fost identificate bunuri imobile pe numele inculpatului Ciugulea Ioan și nici bunuri mobile de valoare, în cauză nu au fost luate măsuri asiguratorii.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Olt.

Procurorii DNA precizează că această etapă a procesului penal reprezintă finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Vă recomandăm:

O noua sala polivalenta va fi construita cu peste 38 mil euro

 

O contestatie intarzie inceperea constructiei unei sali polivalente

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2021

Sus