Oferte locuri de munca top

Mita in lucrari de asfaltare si pavare

Cum este greu în ziua de astăzi să găsești meseriași buni care să execute lucrări de asfaltare și de pavare la prețuri mici, administratorul judiciar al unei societăți comerciale în insolvență s-a gândit să le obțină pe gratis.

Procurorii DNA Serviciul Teritorial Alba – Iulia au arătat că în perioada 2017 – 2019, Vlaic Petrică Dan, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la administratorul unei societăți comerciale aflată în reorganizare (martor în cauză) să-i remită o sumă de bani, reprezentând echivalentul a 5% din totalul datoriilor (aproximativ 4.000.000 lei) prevăzute în planul de reorganizare. În schimb, acesta urma să nu își îndeplinească obligațiilor legale în cadrul procedurii reorganizării, prin inacțiunile sale încălcând prevederile Legii nr.85/2014 atât în relația cu debitorul, cât și cu instanța judecătorească.
Banii pretinși au fost remiși de omul de afaceri, după cum urmează:
– în perioada martie – aprilie 2017, suma de 20.000 de lei în numerar,
– spre sfârșitul anului 2017 a prestat lucrări de asfaltare în cuantum de 39.746 lei în beneficiul unei firme ce aparținea unei rude a inculpatului Vlaic Petrică Dan, contravaloarea lucrărilor fiind achitată ulterior de beneficiar administratorului judiciar,
– la începutul lunii august 2019, a efectuat lucrări de pavare a două curți aferente imobilelor deținute de inculpatul Vlaic Petrică Dan, lucrări în valoare totală de 33.000 de lei,
– la data de 30 august 2019, suma de 5.000 lei.
O altă tranșă de bani, în valoare de 20.000 euro, i-a fost remisă inculpatului Vlaic Petrică Dan la data de 1 octombrie 2019, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
Procurorii DNA menționează că, înainte de intervenția procurorilor anticorupție, administratorul judiciar i-a dat banii primiți cu titlu de mită soției sale care i-a ascuns în trusa medicală de prim-ajutor a autoturismului personal.
Tribunalul Alba a admis ieri propunerea Ministerului Public – D.N.A. –Serviciul Teritorial Alba Iulia cu privire la inculpaţii V. Petrică Dan şi V. Bianca Sanda şi a dispus arestarea lor preventivă pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 3.10.2019 până la data de 1.11.2019 inclusiv. Aceștia au drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare cu inculpaţii şi de la comunicare pentru procuror.

 

 

Citiți și:

Peste 98 mil lei pentru modernizarea unui muzeu

Aproape 25 mil euro pentru reabilitarea unei cladiri-monument istoric

Teren de 40 ha, pregatit pentru dezvoltari industriale

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/oct 2019

Sus