Oferte locuri de munca top

Mita de 1,3 mil lei pentru verificarea documentatiilor si ajutor in licitatie

Un fost consilier superior din Ministerul Mediului, împreună cu două persoane fizice (a căror identitate este protejată de procurorii DNA), și-au recunoscut vinovăția în ceea ce privește acțiunile nelegale comise în cadrul realizării a trei proiecte de investiții publice.

Mai exact, este vorba despre obiectivele de investiții:

* „Acumulare nepermanentă Corbești, jud. Bihor”,

* „Creșterea siguranței în exploatare a barajului și lacului de acumulare Dridu, județul Ialomița” și

* „Servicii pentru pregătirea și execuția designului sistemului de monitorizare, verificare, procurare, pregătire, instalare, activare și testare pentru 2 locații Sinaia și Săcele”.

Astfel, în perioada 2011-2012, inculpatul Tuluc Gheorghe, la data faptelor specialist (consultant) și ulterior consilier superior în cadrul Serviciului Finanțări Investiții din Ministerul Mediului și Pădurilor, ar fi primit de la trei oameni de afaceri suma totală de 1.293.900 lei, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu privitoare, printre altele, la:
* verificarea și promovarea documentațiilor tehnico-economice ale obiectivelor de investiții ce erau finanțate din bugetul de stat sau credite externe,
* supervizarea calitativă și cantitativă a lucrărilor realizate,
* favorizarea societății unuia dintre oamenii de afaceri cu ocazia organizării unei licitații, în sensul că i-a pus la dispoziție caietul de sarcini anterior publicării anunțului de participare la licitație.
Sumele de bani ar fi fost primite prin intermediul unor firme controlate de rude ale inculpatului (printre care și ceilalți doi inculpați) în baza unor contracte fictive de consultanță și asistență tehnică în construcții sau închirieri utilaje, încheiate cu oamenii de afaceri.
În prezența avocaților, inculpatul Tuluc Gheorghe și cele două persoane fizice au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora.

Dosarele de urmărire penală privindu-i pe cei trei inculpați, împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Neamț.

 

 

 

Citiți și:

Viitoare mare parcare supraetajata in Bucuresti

Pregatiri pentru edificarea de noi spatii de depozitare, in provincie

Hala de productie, depozitare si spatii administrative, intr-un parc industrial

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2020

 

Sus