Oferte locuri de munca top

Mita de 100.000 lei, pentru lucrari de asfaltare

Suma de 100.000 de lei ar fi fost primită de către directorul societății unei primării locale în cadrul a două contracte de prestări servicii ce prevedeau asfaltarea unei suprafețe de teren.

Pentru infracțiuni de dare și luare mită în formă continuată, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au reținuți pentru 24 de ore pe directorul Societății pentru Lucrări de Drumuri și Poduri Reiser SA Bârlad, deținută de Consiliul Local al Municipiului Bârlad, precum și pe omul de afaceri care a dat mita.

Astfel, în perioada 1 martie – 12 mai 2022, Daniel Buzamăt, în calitatea de director al SLDP Reiser SA Bârlad, în mod indirect cât și direct, ar fi pretins și primit, printr-un intermediar (martor în cauză), de la omul de afaceri cercetat în prezenta cauză, suma totală de 100.000 lei (două tranșe a câte 50.000 lei), în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Concret, inculpatul ar fi primit suma de bani menționată mai sus în contextul încheierii între SLDP Reiser SA Bârlad și societatea celuilalt inculpat, a două contracte de prestări servicii, ce vizau asfaltarea unei suprafețe de 1.600 mp de teren, ce aparținea acestuia din urmă.

În realitate, ar fi fost asfaltată o suprafață de 4.725 mp fiind folosită o cantitate de 454 tone asfalt față de 218 tone asfalt, menționată în documentele contabile ale celor două societăți.

De precizat este faptul că cele două sume de bani (a câte 50.000 lei fiecare), la sugestia inculpatului Daniel Buzamăt, ar fi fost depuse una într-un frigider aflat din biroul său iar cealaltă în autoturismul personal.

Peste 6 mii mp noi spatii de productie, pentru o multinationala

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus