Oferte locuri de munca top

Mita de 1 mil euro in contextul lucrarilor de la Magistrala 5 Metrou

Doi oameni de afaceri și un avocat au fost trimiși în judecată în stare de libertate de către procurorii DNA pentru săvârșirea unor infracțiuni de trafic și cumpărare de influență, comise în forma autoratului și a complicității și spălarea banilor.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Cei trei inculpați sunt oamenii de afaceri Dragoș Dobrescu și Pier Luca Canino, fostul director al Astaldi România, alături de avocatul Doru Boștină, conform unor surse judiciare citate de HotNews.

Sapte cladiri intr-un nou ansamblu din Bucuresti

Procurorii DNA susțin că în contextul desfășurării unor lucrări în București la Magistrala 5 de metrou (Drumul Taberei), în perioada 20-26 iunie 2013, unul dintre oamenii de afaceri ar fi pretins de la celălalt om de afaceri, ambii inculpați în cauză, suma de 1.000.000 euro (plătibili în decursul a patru ani), în schimbul exercitării influenței pe care a pretins că o are asupra unui primar de sector din București, pentru obținerea cu ușurință a avizelor necesare execuției lucrărilor respective.

Cu aceeași ocazie, inculpatul ar mai fi promis că vor fi soluționate favorabil și plângerile cetățenilor (riverani) nemulțumiți de modalitatea în care se derulau lucrările respective.

Pentru a fi ascunsă adevărata natură a banilor, aceștia urmau să fie remiși prin intermediul unei societăți controlate de avocatul inculpat în cauză, sub forma unor servicii fictive de „mentenanță”.

Unitate de productie elemente prefabricate din beton a unui mare constructor

În această modalitate, pe 9 septembrie 2013 ar fi fost transferați în contul unei societăți administrate de primul dintre inculpați o primă tranșă, în valoare de 547.000 lei, bani care, ulterior, au fost retrași sub formă de cash.

În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra sumei de 547.000 lei, sumă care a fost depusă de inculpatul trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în contul unei unități bancare.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel București cu propunere de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză.

Sus