Oferte locuri de munca top

Ministrul Energiei: Consumatorii nu vor fi afectati de cresterile recente de preturi

În contextul în care pe Piața de Echilibrare, în perioada recentă, s-au înregistrat creșteri ale prețurilor energiei electrice, Ministerul Energiei a organizat, ieri, o întâlnire de lucru cu reprezentanții ANRE, Transelectrica, OPCOM și ai asociațiilor producătorilor, distribuitorilor și furnizorilor din energie.

”Am sesizat că în ultimele zile pe piața de energie se întâmplă un fenomen care trebuie analizat cu celeritate, pentru a nu ajunge la o destabilizare a bunei funcționări a pieței. Așa cum am făcut de fiecare dată, luăm măsuri imediat ce sesizăm că anumite conjuncturi sau comportamente pot avea efecte negative asupra consumatorilor finali”, a declarat cu această ocazie ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

”Conform mecanismului actual de protejare a consumatorilor, volatilitatea prețurilor nu are niciun efect negativ asupra facturilor, prețurile fiind plafonate până la 31 martie 2025”, a completat el.

Pe termen scurt, ministrul Energiei le-a solicitat partenerilor de dialog să gândească și să prezinte soluții prin care să se asigure că va fi păstrat un cadru stabil, iar pe termen mediu și lung accelerează la nivelul ministerului investițiile în capacități de producere și de stocare a energiei.

”În aceste zile, avem încă o dovadă a importanței proiectelor mari pentru România, care să ofere flexibilitate sistemului, precum centralele cu acumulare prin pompaj, centralele pe gaz și stocarea la nivel mare. Din fericire, am reușit să punem pe drumul cel bun proiectul Tarnița – Lăpuștești și să atragem miliarde de euro pentru investiții în centrale pe gaz și capacități de stocare. Aceste investiții vor crea un cadru energetic sustenabil și cu prețuri corecte. Pe termen scurt, trebuie să identificăm soluțiile complementare necesare”, a mai spus Sebastian Burduja.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iulie-august2024

Revista Arena Constructiilor iulie-august 2024

Sus