Oferte locuri de munca top

Ministerul Transporturilor, organism intermediar oficial al POIM

poza-9Ministerul Transporturilor va deveni în mod legal instituţia desemnată drept organism intermediar al programului Operaţional Infrastructură Mare, potrivit unui proiect de lege trimis la promulgare după ce a fost reexaminat.

Proiectul de lege presupune aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.68/2015 pentru aprobarea unor măsuri de gestionare a instrumentelor structurale din domeniul transporturilor.

În forma propusă pentru promulgare MT este nominalizat ca organism intermediar pentru transport în cadrul POIM 2014 – 2020 prin înfiinţarea unei structuri care va gestiona funcţiile delegate, conform unui acord de delegare. Aceasta va cuprinde funcţiile de selecţie, evaluare și contractare proiecte, monitorizare a implementării, verificare tehnică și financiară, verificarea achiziţiilor publice, metodologie și capacitate administrativă, verificare nereguli și autorizare de cheltuieli, pentru proiecte de transport. Organizarea și funcţionarea acestei structuri se va aproba prin hotărâre a Guvernului.

Ministerul Transporturilor și Ministerul Fondurilor Europene vor fi obligate să încheie acorduri de delagare de funcţii în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii.

Modificările propuse prevăd că începând cu 1 septembrie 2016 personalul din cadrul Ministerului Transporturilor beneficiază de 23 de clase de salarizare succesive faţă de clasa deţinută. Aceste prevederi nu se aplică personalului implicat în gestionarea POIM.

O altă schimbare introdusă prevede că asimilarea funcţiilor și salariilor personalului din cadrul organismului intermediar din Ministerul Transporturilor cu funcţiile și salariile din cadrul Ministerului Fondurilor Europene se face prin ordin comun al celor două ministere în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a OUG.

Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia nov – dec 2016

Sus