Oferte locuri de munca top

MFE: Am făcut performanţă în absorbţia fondurilor europene

Euro_coins_and_banknotesPeste 3 miliarde de euro fonduri europene vor fi încasate de ţara noastră în acest an. Totodată vor fi transmise către Comisia Europeană solicitări pentru rambursări în valoare de 3 miliarde euro.
România a devenit anul trecut lider în UE din punctul de vedere al creşterii înregistrate de sumele încasate de la Comisia Europeană comparativ cu perioada 2007 – 2012.
În perioada mai 2012 – august 2014 România a încasat peste 5,5 miliarde de euro din fondurile structurale şi de coeziune. Rata de absorţie a atins un nivel de peste 37%.
În intervalul 2007-mai 2012 ţara noastră a atras doar 1,43 miliarde de euro. După cinci ani de contractări absorbţia era extrem de scăzută8,53%.
“În acest an, România va solicita Comisiei Europene rambursarea a peste 3 miliarde de euro şi va încasa peste 3 miliarde de euro, depăşind astfel performanţa înregistrată anul trecut. Ţara noastră a încasat deja două miliarde de euro din fondurile structurale şi de coeziune în acest an, ceea ce înseamnă că am realizat în proporţie de 66% ţinta asumată pentru acest an”, au precizat reprezentanţii Ministerului Fondurilor Europene.

Sus