Oferte locuri de munca top

Metroul din Cluj: mai multi bani pentru supervizori

La aproape 42,6 milioane de euro (211,6 milioane de lei fără TVA) se ridică valoarea estimată a contractului pentru supervizarea proiectului de construire a magistralei I de metrou Cluj.

Licitația a fost lansată de Municipiul Cluj Napoca și Comuna Florești, după ce două alte proceduri similare au fost anulate pentru că au fost depuse numai oferte neconforme/inacceptabile. Prima la valoarea de 125 milioane lei și a doua, la peste 140,55 milioane lei, fără TVA.

Vom vedea dacă, după majorarea cu circa 70% a valorii estimată inițial, acest contract va atrage oferte.

În prezent se derulează procedura de atribuire a contractului de proiectare și execuție lucrări de infrastructură  Magistrala I de metrou Cluj, cu valoarea estimată de peste 6,66 miliarde lei de lei fără TVA. Acesta include lucrări de structură de rezistență, cale de rulare, finisaje, sisteme de instalații, precum și automatizare trafic, racordare alimentare cu energie electrică. Constructorii interesați pot depune oferte până pe 28 octombrie.

O noua sala polivalenta, investitie de peste 137 mil euro

Contractele de execuție și de supervizare a execuției metroului din Cluj sunt finanțate din mai multe surse, inclusiv fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, fonduri europene nerambursabile și rambursabile prin Planul Național de Relansare și Reziliență (PNRR) 2021-2027 și fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Transporturi (POT) 2021-2027.

Primăria Cluj-Napoca și Comuna Florești contribuie, de asemenea, la finanțarea acestui proiect, alături de alocații de la bugetul de stat prin Ministerul Transporturilor și Infrastructurii. Sursele legale identificate pe parcurs completează eforturile de finanțare.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 7/octombrie 2023

Revista Arena Constructiilor octombrie 2023

Sus