Oferte locuri de munca top

Mechel Câmpia Turzii în plină procedură de reorganizare

Lichidatorul RVA Insolvency Specialists anunţă modificările din capitalul Mechel Câmpia Turzii, companie aflată în insolvenţă din anul 2013.

În cadrul procedurii de reorganizare judiciară în ultimele luni compania şi-a redus capitalul social de la 240 de milioane de lei la 4 milioane de lei pentru acoperirea parţială a pierderilor. Valoarea acţiunilor sale a scăzut de la 5,8 lei la  0,1 lei/acţiune.

O altă măsură implementată este cea de majorare cu 7 milioane de lei a capitalului social prin conversia creanţelor deţinute de principalul creditor şi iniţiatorul planului de reorganizare Sinelf SRL.

Sinelf SRL devine principalul acţionar cu o pondere de 62% din totulul activelor mobiliare, potrivit unui comunicat al lichidatorului.

Un alt pas din procedura de reorganizare este absorbţia societăţii de către COS Târgovişte, societate aflată de asemenea în insolvenţ. Fuziunea se va realiza după aprobarea planului de reorganizare a COS Târgovişte plan aflat pe rolul Curţii de Apel Braşov cu termen de judecată 10 octombrie, se mai arată în comunicat.

Mechel Câmpia Turzii a raportat o cifră de afaceri de 60 de milioane de lei şi un profit net de 3,6 milioane de lei în primele şase luni ale anului. COS Târgovişte şi Mechel sunt deţinute de Invest Nikarom SRL care mai are în portofoliu Ductil Steel Buzău şi Laminorul Brăila.

1

Sus