Oferte locuri de munca top

MDLPA: Noi contracte semnate, de peste 790 mil lei

59 de noi contracte, a căror valoare este de peste 790 milioane lei, au fost semnate de ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veștea.

Dintre acestea, 56 de contracte vor primi finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, valoarea lor fiind de 666,75 milioane de lei.

Contractele semnate vizează modernizarea străzilor și a drumurilor de interes local, înființarea sau extinderea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare menajeră și a stațiilor de epurare, construirea sau refacerea unor poduri, precum și înființarea unor rețele de distribuție a gazelor naturale.

Cele mai mari contracte sunt:

* Modernizare drum județean DJ 282 A: Popricani – Larga Jijia, km 0+000 – 10+400, județul Iași – 63.043.886 lei;

* Modernizarea străzilor de interes local în orașul Buhuși, județul Bacău – 24.048.624 lei;

* Extindere rețea de alimentare cu apă și canalizare în satele Gherăieștii Noi și Tețcani, judetul Neamț – 22.104.441 lei;

* Extindere rețea de alimentare cu apă în localitățile Fârliug, Dezești, Scăiuș, rețea de canalizare și stație de epurare în localitatea Fârliug, comuna Fârliug, județul Caraș – Severin – 22.000.000 lei;

* Modernizare DJ 593C Șag (DJ 593) – Sânmihaiu Român (DJ 591A), județul Timiș – 21.530.261 lei;

* Extinderea rețelei de canalizare menajeră și realizarea racordurilor, în comuna Ulmeni, județul Călărași – 21.237.322 lei.

Contracte pentru Programul național de consolidare a clădirilor

Tot astăzi, ministrul Dezvoltării a semnat și trei contracte, în valoare totală de 124 milioane de lei, cu finanțare din Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, pentru consolidarea și renovarea energetică a două unități de învățământ și a unei clădiri publice.

Proiecte industriale, propuse de investitori romani si straini

Contractele sunt:

* Modernizare integrată a Palatului Administrativ din județul Dâmbovița – 94.377.016 lei;

* Consolidarea și creșterea performanței energetice a Liceului „Voievodul Mircea”-Corp C6 din Municipiul Targoviște din județul Dâmbovița – 27.972.148 lei;

* Consolidare seismică și renovare energetică moderată a clădirii Școlii Gimnaziale Calotești-corp B din comuna Budeasa, județul Argeș – 1.700.934 lei.

”Avem nevoie de implicarea tuturor autorităților locale, întrucât reducerea riscului seismic atât la clădirile publice, cât și la blocurile de locuințe este o responsabilitate comună, iar măsurile propuse se adresează deopotrivă cetățenilor și autorităților”, a precizat ministrul Adrian-Ioan Veștea.

Începând cu data de 1 august, Ministerul Dezvoltării a deschis cea de-a doua sesiune de depunere a cererilor de finanțare pentru Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, iar beneficiarii pot încărca documentele necesare pentru accesarea fondurilor puse la dispoziție în platforma digitală investitii.mdlpa.ro, fără a exista un termen limită.

 

 

 

 

 

Descărcați aici

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2023

Sus