Oferte locuri de munca top

Materiale de mai buna calitate pentru modernizarea portului Tulcea

În lucrările de modernizare a portului Tulcea vor fi folosite materiale de construcții de mai bună calitate. Ca urmare, a crescut valoarea investiției.

Recent a fost semnat un act adițional la contractul de finanțare pentru proiectul Modernizarea Portului Tulcea – de la Mm 38+1530 – la Mm 38+800.

Proiectul este finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Documentul semnat între Ministerul Transporturilor și Consiliul Județean Tulcea prevede suplimentarea fondurilor proiectului cu peste 4,8 milioane euro (23.732.683 lei).

Documentația a fost revizuită de către proiectant cu majorarea valorii la categoria „construcții și instalații“, prin propunerea de optimizare pentru amenajarea platformei falezei.

Fondurile sunt necesare pentru amenajarea platformei falezei pe tronsoanele 2 și 6 cu noi materiale de construcții, cu o durată de viață mai mare: sistemul pietonal va fi realizat din pavaj de granit, stâlpii de oțel din oțel inoxidabil, iar parapeții de protecție vor fi din fontă cenușie.

Toate aceste modificări vor duce la creșterea duratei de viață și la o mai bună protecție împotriva coroziunii, rezistență crescută la acțiuni mecanice și la trafic, rezistență mare la îngheț – dezgheț, întreținere ușoară, arhitectură peisagistică mult îmbunătățită pentru faleză.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus