Oferte locuri de munca top

Masurarea inteligenta a consumului de energie electrica, reglementata din nou

Implementarea sistemelor de măsurare inteligentă a energiei electrice a fost reglementată prin intrarea în vigoare a unui nou ordin al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei. Astfel, vechiul ordin nr. 145/2014 a fost modificat și completat.

Articolul care prevedea implementarea acestor sisteme la circa 80% din numărul de clienți finali până în anul 2020 a fost abrogat.

Conform noii reglementări, în anii 2017 și 2018, valoarea investițiilor aferente sistemelor de măsurare inteligentă din planurile de implementare prevăzute nu poate să depășească 10% din valoarea programului anual de investiții aprobată conform prevederilor Metodologiei de stabilire a tarifelor pentru serviciul de distribuție a energiei electrice.

În vederea recunoașterii în tarife, investițiile realizate în anul 2018 trebuie să îndeplinească condițiile prevăzute de cadrul de reglementare.

Limita valorică de recunoaștere în tarife a investițiilor care îndeplinesc condițiile prevăzute exprimată în lei/client, va fi costul mediu ponderat determinat, rezultat din analiza comparativă a investițiilor realizate în anul 2018 de către operatorii de distribuție a energiei electrice concesionari, la care se admite o variație de cel mult 10%.

Conform ordinului, ANRE vor aproba până la data de 30 septembrie 2018 condițiile de întocmire a programelor de investiții pentru implementarea sistemelor de măsurare inteligentă a energiei electrice în România.

În ordin se specifică și faptul că vor fi exceptate de la prevederile art. 5 alin. (5) din Ordinul președintelui Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 145/2014, cu modificările și completările ulterioare, investițiile finanțate din contribuții financiare.

Operatorii economici din sectorul energiei electrice trebuie să ducă la îndeplinire prevederile acestui ordin, iar entitățile organizatorice din cadrul Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei vor urmări respectarea prevederilor acestuia.

 

Citiți și:

Lupte grele pentru modernizarea unui drum, de peste 45 mil euro

O mare firma constructii va face case in provincie

Modernizarea unui drum judetean, cofinantata cu peste 2 mil lei

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor

 ARENA Constructiilor nov – dec 2017 (click aici)coperta-ac8-mare  ARENA Constructiilor , oct 2017  (click aici) coperta-ac7

 

Sus