Oferte locuri de munca top

Master Planul de Transport, întârziat de interese politice

1024px-S1_1Prioritizarea proiectelor de infrastructură din Master Planul de Transport al României continuă să reprezinte obiect de dispută între politicieni.
Potrivit comisarului european Corina Creţu, cele mai recente discuții dintre autoritățile române responsabile și serviciile Comisiei Europene s-au concentrat pe “utilizarea unui număr limitat de criterii obiective pentru prioritizarea proiectelor, strategia de implementare a proiectelor și evaluarea strategică de mediu “.
Oficialii Ministerului Transporturilor au prezentat anumite elemente din elaborarea Master Planului în fața membrilor Parlamentului României.
Membri ai Comisiei de Transport şi Infrastructura din Camera Deputaţilor au susţinut public că nu au fost stabilite priorităţile în dezvoltarea infrastructurii “într-un document agreat de toate forţele politice, astfel încât implementarea proiectelor să nu mai fie deteminată de coloratura politică a Guvernului şi diferite interese electorale, ci de nevoile reale ale economiei româneşti”.
Eu au trimis comisarului european pentru politici regionale, Corina Creţu, o adresă în care afirmă că documentul transmis Comisiei Europene nu beneficiază de consens politic. Şi, ca urmare, nu îndeplineşte un criteriu de bază solicitat de Comisia Europeană.
La rândul său,  Corina Creţu a reiterat recomandarea ca “atunci când este finalizat Master Planul de Transport să fie supus unui proces corespunzător de consultare a tuturor părților interesate din societatea românească, ca, de exemplu, unei dezbateri și aprobări în Parlamentul României.”

Sus