Solplanet x AeroFix

Marti au inceput lucrarile la Openville

Inaugurare lucrari Openville 02

Iulian Dascalu inaugureaza lucrarile la Openville

 

Grupul Iulius a inaugurat marti lucrările de construcţie la proiectul multifuncţional Openville, care va deveni un reper pentru dezvoltarea durabilă a Timişoarei.

 Peste 220 milioane de euro vor fi investite în ansamblul urbanistic din imediata vecinătate a Iulius Mall Timişoara. Creat după conceptul „lifestyle center”, Openville va reuni funcţiuni de office, retail, parc şi entertainment. Acesta este cel de-al doilea proiect de tip mixed use din portofoliul companiei, după Palas Iaşi.

 Lucrările de construcţie se vor desfăşura în perimetre atent delimitate şi vor fi etapizate. Astfel, primele lucrări care se vor derula în perioada imediat următoare vor fi la componenta office, mai precis, la clădirea de birouri clasa A United Business Center 2 (UBC 2), poziţionată în zona adiacentă Iulius Mall, înspre Bulevardul Antenei. Aceasta va avea o suprafaţă de 18.000 mp şi 11 etaje, şi va respecta principiile „clădirilor verzi” pentru obţinerea certificării LEED.

 Clădirea UBC 2 va fi finalizată până la sfârşitul anului 2016. Tot până atunci, se vor inaugura, în total, 33.000 mp de spaţii office.

 Prima fază de dezvoltare a ansamblului Openville va fi finalizată în ultimul trimestru din 2017 şi va cuprinde 80.000 mp de birouri clasa A, zona de retail şi parcul. A doua etapă va presupune dezvoltarea de spaţii office până la suprafaţa de 131.000 mp, în funcţie de cerinţele pieţei.

 Primul concept al proiectului a fost creat de compania Jerde din SUA, una dintre cele mai mari case de arhitectură şi planificare urbană la nivel mondial. Adaptarea la condiţiile actuale de piaţă şi integrarea la linia urbanistică a Timişoarei au fost realizate de arhitectul Radu Mihăilescu. Openville va avea o suprafaţă total construită de 594.000 mp, iar Iulius Mall Timişoara va fi parte integrată. Cea mai mare pondere o va avea componenta office, dezvoltată sub brandul United Business Center, care va include şapte imobile, cu o suprafaţă totală de peste 131.000 mp închiriabili, printre care şi cea mai înaltă clădire din România (155 m şi 27 de etaje). Acestea vor forma polul de business al regiunii, destinat companiilor multinaţionale cu planuri de expansiune, unde vor lucra aproximativ 13.500 de persoane.

 Openville va crea la Timişoara şi cel mai mare parc suspendat din România, un spaţiu verde de peste 55.000 mp. Acesta va fi o adevărată oază de relaxare pentru întreaga familie, cu patinoar, carusel, fântâni arteziene, piaţete pentru evenimente, peste 1.000 de arbori maturi, 20.000 de arbuşti şi gazon special.

 Pe segmentul de retail, Openville va completa atracţiile oferite de Iulius Mall Timişoara cu un nou mix de branduri, peste 100 de magazine, restaurante şi cafenele tematice, 15 săli de cinema, o zonă de fresh market, cel mai mare loc de joacă şi alte opţiuni pentru petrecerea timpului liber. În plus, proiectul va include şi patru săli pentru evenimente speciale şi corporate, cu o capacitate totală de 2.500 de persoane.

 Clienţii vor beneficia în Openville de 3.750 de locuri de parcare, subterane şi supraterane, dotate cu un sistem inteligent de ghidare, care îi va ajuta pe şoferi să găsească foarte uşor locuri libere.

Ansamblu Openville - vedere SE

 

Sus