Oferte locuri de munca top

Marire neimpozabila a unor salarii, de la 1 iunie

Salariul minim va putea crește cu 200 de lei, majorare care va fi scutită de taxe, conform unui proiect de Ordonanță de Urgență a Guvernului.

Astfel, nu va fi impozitată și inclusă în baza de calcul al contribuțiilor sociale obligatorii suma de 200 lei/lună, reprezentând venituri din salarii și asimilate salariilor.

Aceasta pentru creșterea voluntară a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, prevăzut în contractul individual de muncă.

Ca urmare, de la 1 iunie, angajatorii vor putea majora salariul minim brut la 2.750 lei iar salariul net ar urma să fie de 1.724 lei lunar pentru programul de 8 ore/zi lucratoare.

În prezent salariul minim brut este de 2.550 lei iar cel net de 1.524 lei.

Măsura se aplică pentru salariaţii care desfășoară activitate în baza contractelor individuale de muncă, încadraţi cu normă întreagă, la locul unde se află funcţia de bază pentru care:
* contractele individuale de muncă se află în derulare la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă și prevăd un nivel al salariului de bază lunar brut la aceeași dată, fără a include sporuri şi alte adaosuri, egal cu nivelul salariului minim brut pe tară garantat în plată
* angajatorul majorează voluntar salariul de bază de la nivelul de 2.550 de lei la 2.750 de lei.

Proiect imobiliar, intr-o fosta zona industriala

De asemenea, începând tot de la 1 iunie, de această măsură vor beneficia și persoanele nou angajate în perioada cuprinsă între data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă și până la data de 31 decembrie 2022, inclusiv, pentru care nivelul salariului de bază lunar brut stabilit potrivit contractului individual de muncă, fără a include sporuri şi alte adaosuri, este de 2.750 de lei.
Reglementările sunt aplicabile, în perioada în care salariul majorat/de încadrare, după caz, este menţinut la nivelul de 2.750 lei, pentru veniturile din salarii și asimilate salariilor aferente perioadei 1 iunie – 31 decembrie 2022, inclusiv, și se acordă proporţional cu perioada din lună în care salariaţii au beneficiat de majorarea salarială, respectiv proporţional cu perioada din lună în care salariaţii sunt încadraţi în muncă la nivelul salariului de 2.750 de lei.

 

Descărcați aici

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/ mai 2022

Sus