Oferte locuri de munca top

Mari proiecte rutiere din Bucovina sunt in pregatire

Pentru sectorul Pașcani – Suceava al Autostrăzii Moldovei A7 va putea fi finalizat anul acesta studiul de fezabilitate, având în vedere că a fost obținut acordul de mediu.

Urmează aprobarea indicatorilor tehnico-economici, după care va demara faza de elaborare a Proiectului Tehnic și, ulterior, de execuție a lucrărilor, a anunțat directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol.

Autostrada Pașcani – Suceava are lungimea de 61,97 km.

De asemenea, sectorul Suceava – Siret avansează bine, iar la începutul anului viitor ”vrem să finalizăm Studiul de Fezabilitate (după obținerea acordului de Mediu)”, a explicat Cristian Pistol.

După aprobarea indicatorilor tehnico-economici, proiectul va intra în faza de elaborare PTE și, ulterior, a execuției lucrărilor pe cei 55,7 km.

Cu aceste două secțiuni întreaga Autostradă A7 (de la Ploiești la Siret) va fi finalizată într-un orizont de timp predictibil.

TOPUL DRUMARILOR: Pe trend ascendent, spre un adevarat boom

Varianta Ocolitoare Gura Humorului

Tot astăzi a fost obținut Acordul de Mediu pentru Varianta Ocolitoare Gura Humorului.

Obiectivul este realizat printr-un parteneriat între Ministerul Transporturilor/CNAIR și Consiliul Județean Suceava.

Această Variantă ocolitoare, care va fi construită la profil de autostradă, va reprezenta prima secțiune a viitoarei Autostrăzi a Nordului (A14), care va asigura legătura Bucovinei cu frontiera de vest a României pe ruta Suceava – Vatra Dornei – Bistrița – Dej – Baia Mare – Satu Mare – Petea (frontiera cu Ungaria).

În discuțiile purtate Suceava, Consiliul Județean și-a manifestat interesul pentru derularea în parteneriat și a altor obiective de infrastructură din Bucovina, printre care secțiunea de autostrada Suceava – Gura Humorului care va asigura o legătură de mare viteză între A7 și A14.

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus