Oferte locuri de munca top

Mari constructori oferteaza pentru executia Spitalului Clinic Integrat de Boli Respiratorii Iasi

La al patrulea termen limită pentru depunerea ofertelor, mari firme de construcții au depus oferte pentru proiectarea și construirea Spitalului Clinic Integrat de Boli Respiratorii din Iași.

Constructorii români concurează și cu o firmă cu capital austriac.

Valoarea totală a contractului este estimată la 92 de milioane de euro fără TVA, finanțarea urmând să fie făcută din fonduri europene.

De altfel, licitația a fost lansată cu clauză suspensivă, Consiliul Județean Iași intenționând să acceseze fonduri europene în cadrul Programului Sănătate (POS) 2021 – 2027, linie de finanțare gestionată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Pentru contractul de proiectare și execuție lucrări pentru ”Construirea și dotarea Spitalului Clinic Integrat de Boli Respiratorii Iași” au fost depuse oferte din partea:

* ofertant unic: Ness Proiect Europe din Ploiești;

* ofertant unic: Strabag Sp z.o.o Austria

* asocierea: Construcții Erbașu (lider), Conest SA;

* asocierea: Bog’art (lider), Das, General Construct SRL.

* asocierea: Daroconstruct (lider), Concrete & Design Solutions, RCTI Company, Geprocon SA;

* asocierea: SSAB-AG (lider), ABC-CON International SRL, Unith2b.

Serviciile de proiectare prevăzute în contract vizează elaborare documentații tehnico-economice faza PTh/DDE – Elaborare/Definitivare Proiect Tehnic de execuție, elaborarea Proiectulului tehnic de execuţie, verificarea tehnică de calitate, servicii de asistență tehnică din partea proiectantului, elaborarea certificatului de performanță energetică a clădirii.

Spital si locuinte, in proiectul pregatit de un dezvoltator strain

Valoarea totală estimată a contractului de proiectare și execuție lucrări este de 458.493.637 lei fără TVA.

Viitorul spital va avea o capacitate totală de 350 paturi, din care 320 de paturi pentru spitalizare continuă, 10 paturi spitalizare de zi și 20 de paturi pentru terapie intensivă

Valoarea totală a obiectului de investiţii, ce va fi ridicat pe Şoseaua Bucium nr.106, este de 878.864.533 lei (TVA inclus), potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobați de CJ Iași.

Suprafaţa totală construită va fi de 42.977 mp, în trei corpuri de clădire, cu regim de înălțime de Subsol + 3Demisoluri + Parter + 2Etaje. Acestea vor fi  legate între ele prin coridoare în care să funcţioneze atât secţiile actuale, cât şi structurile noi.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus