Oferte locuri de munca top

Mare producator de materiale de constructii revine la Bursa

Posibilitatea de finanţare cu fonduri de la investitorii financiari prin Bursa de Valori face această instituţie atractivă pentru firmele comerciale interesate să își dezvolte activitatea.

Unul dintre marii producători de blocuri ceramice și cărămidă de la nivel național a revenit de astăzi la Bursă, pe piața secundară AeRO, sub simbolul bursier BKS. Capitalizarea anticipată a companiei este de 391,4 milioane de lei (valoarea de piaţă a acţiunilor).

Este vorba de compania Brikston Construction Solutions SA din Iași, ce face parte din Grupul Leier, activ în Austria, Ungaria, Polonia, Slovacia, România, Croația și Ucraina.

În țara noastră principalii săi competititori sunt Wienerberger, Cemacon și EuroPoroton SA. Astfel, Brikston are o cotă de piață estimată la 20,2% din volumul la finele anului 2021 al pieței principale pe care activează (blocuri ceramice)

Compania, reprezentată de directorul general Thomas Ebner, are un capital social de 16.022.482 lei, divizat in 160.244.827 de acțiuni, cu o valoare nominală de 0,1 lei. Structura acționariatului era la jumătatea lunii februarie următoarea: Leier Rom SRL Cluj (97,93%), alți acționari persoane fizice (1,85%), alți acționari persoane juridice (0,22%).

Noi etape de dezvoltare a unui mare centru comercial

Compania are două puncte de producție în Iași și Sighișoara.

Anul trecut a realizat o cifră de afaceri de 259,1 milioane lei, mai mult decât dublă față de anul 2020 (creștere de 121,3%).

Profitul operațional preliminar a fost de 73,2 milioane lei, în creștere cu 78,1% față de anul precedent.

Compania a avut anul trecut un număr mediu de 434 salariați.

Brikston a fost redenumită de mai multe ori din 1967, anul înființării. Astfel, din Fabrica de produse ceramice Iași, în 1991 a devenit sucursala cu personalitate juridică a societății Somaco SA București, iar după desprinderea de aceasta, compania a fost redenumită Ceramica SA Iași. În anul 2007, EuroBrick Internatioanl BV Olanda a devenit acționar majoritar. Din anul 2015, societatea și-a schimbat denumirea în Brikston Construction Solutions SA.

Actiunile companiei au fost anterior tranzacționate pe piața Rasdaq, din 1997 până în 2015, sub simbolul bursier CERE.

Teren pentru dezvoltarea a peste 2.300 apartamente, langa Capitala

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie 2022

Sus