Oferte locuri de munca top

Manastirea Sf Ioan cel Nou de la Suceava va fi reabilitata cu peste 100 mil lei

Valoarea estimată a proiectului de consolidare și reabilitare a ansamblului de clădiri al Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, se ridică la peste 100 milioane lei, potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobați de Guvern.

Obiectivul este inclus în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Ansamblul va fi restaurat și valorificat din punct de vedere cultural și economic, pentru creșterea gradului de acces al publicului larg și al persoanelor cu diferite dizabilităţi, pentru asigurarea unor condiții optime pentru administrarea și punerea în valoare a clădirilor de patrimoniu aflate în incinta mănăstirii, precum și pentru reorganizarea și îmbunătățirea condițiilor de trai pentru obștea monahală.

Obiectivul de investiții, amplasat pe o suprafață de 16.558 mp, va beneficia de o serie de intervenții la elementele de arhitectură, bazate în special pe concluziile studiilor istorice și pe studiile tehnice preliminare privind elementele de lemn și de zidărie din piatră și cărămidă.

Proiectul, în valoare totală de 100.164.000 lei, va fi finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții, în cadrul Programului național de construcții de interes public sau social (PNCIPS).

Durata de execuție a lucrărilor este estimată la 36 de luni.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus