Solplanet x AeroFix

Majorari de salarii pentru inca o categorie de angajati la stat

Dreptul la majorarea salariului de bază și a salariului de funcție va fi extins și pentru alți angajați de la stat care se ocupă de proiecte cu fonduri europene. Aceasta conform unui nou proiect de Hotărâre de Guvern.

Astfel, sunt vizați angajații ce desfășoară activități în cadrul Biroului Implementare Master Plan și Serviciul Infrastructură, din cadrul Ministerului Transporturilor. Aceștia vor putea avea majorată indemnizația de încadrare cu până la 35%.

Biroul se ocupă de administrarea și întreținerea Master Planului General de Transport și a Modelului Național de Transport. De asemenea, biroul mai are activități de planificare în transport care contribuie în mod direct la stabilirea listei de proiecte, ierarhizarea și corelarea multimodală a acestora pentru exercițiile financiare multianuale, se fac analize de coridor TEN-T și studii de alternative pentru proiectele noi de investiții din sectorul rutier și feroviar.

Personalul Biroului desfășoară activități-suport pentru sistemul de management și control al fondurilor europene reprezentând minimum 75% din totalul atribuțiilor de serviciu pentru Organismului Intermediar pentru Transport

În prezent, de aceasta beneficiază personalul plătit din fonduri publice care gestionează asistența financiară nerambursabilă europeană din cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ministerului Fondurilor Europene, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale și Ministerului Finanțelor Publice.

Sumele prevăzute pentru majorări vor fi suportate din Programul Operațional Transport (POT) și vor fi rambursate de la Comisia Europeană.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2020

Sus