Oferte locuri de munca top

Mai primesc bani de la stat o autostrada si un drum expres

După discuțiile din comisiile Camerei Deputatilor, proiectul de buget pe 2019 a ieșit aproape la fel cum a intrat, modificările fiind foarte mici.

În ceea ce privește finanțările pentru drumuri, doar o autostrada și un drum expres se numără printre amendamentele admise.

Astfel, a fost admisă alocarea a 23,5 milioane de lei, din credite de angajament, suma necesară pentru revizuirea studiului de fezabilitate pentru tronsonul Ungheni – Iași – Tg. Neamț, parte din Autostrada Unirii.

Amendamentul a fost propus din cauza faptului că proiectul de buget nu prevedea decât alocarea a 9 milioane lei credite bugetare pentru revizuirea studiilor de fezabilitate pentru tronsoanele Tg.Mureş – Tg. Neamţ, precum şi sumele necesare pentru documentaţia aferenta construcţiei unui pod care să lege România de Republică Moldova.

Întrucât tronsonul care face legătura între aceste două obiective precizate lipseşte din buget, a fost solicitată alocarea de fonduri şi pentru revizuirea acestui studiu de fezabilitate.

O altă propunere vizează finanțarea pe parcursul anului 2019 din bugetul Ministerului Transporturilor a lucrărilor de execuţie a Drumului expres Bacău – Piatra Neamţ, totalizând 61 km.

Proiectul este prevăzut în Master Planul General de Transport și se va implementa în mod etapizat, în cadrul a două perioade de programare: 2021 -2030 si 2031 – 2040.

CNAIR SA va demara începand cu anul 2019 procesul de elaborare a documentației tehnice, faza Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic. Se va avea în vedere bugetarea pe parcursul anului 2019 a fazei de proiectare, pentru inițierea procedurii de licitație în vederea atribuirii contractului de elaborare a Studiu de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic.

În ceea ce privește finanțarea investițiilor din bugetele locale, speranțele scad pentru că administrațiile publice locale nu au beneficiat de mari modificări în cee ce privește alocările de la bugetul de stat.

A fost admis un amendament prin care din taxa pe valoarea adăugată să fie alocată pentru bugetele locale suma de 14.792 milioane lei, în loc de 14.743 milioane lei.

Modificările au fost:

*  majorare de la 938,6 mil lei la 938,8 mil lei pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul județelor

* reducere de la 1.665,2 mil lei la 1.665 mil lei pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, orașelor, municipiilor, sectoarelor și municipiului București

* majorare de la 11.360,7 mil lei la 11.409,6 mil lei pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, orașelor, municipiilor și județelor.

 

 

Citiți și:

Va demara prima faza a unui amplu proiect cu peste 2.000 de apartamente

Sectorul 1 pregateste modificari urbanistice

Statul va finanta cu 56 mil euro modernizarea a 43 km DN

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus