Oferte locuri de munca top

Mai multi bani pentru reabilitarea unui spital orasenesc

Indicatorii tehnico-economici pentru proiectul ”Consolidare, reabilitare, modernizare, extindere și dotare spital orășenesc” au fost reaprobați în ultima ședință de Guvern, valoarea investiției crescând la 40.875.463 lei. Documentația avizată iniţial în anul 2018 a necesitat modificări în vederea reevaluării valorice cauzate de schimbările legislative cu impact asupra salariului minim pe economie în perioada 2018 – 2019. De asemenea, reavizarea indicatorilor tehnico-economici a fost justificată și de anularea pe motiv de neprezentare a ofertanților în cadrul celor două proceduri de achiziție publică organizate în 2018 la nivelul Companiei Naționale de Investiții.

Pe perioada derulării acestor proceduri de achiziție publică pentru lucrările de consolidare, reabilitare, modernizare, extindere și dotare Spital Orășenesc Segarcea, jud. Dolj au fost transmise mai multe solicitări de clarificări din partea potențialilor ofertanți care precizau că bugetul estimat este insuficient pentru realizarea lucrărilor propuse.

Astfel, printr-o Hotărâre de Guvern s-au reaprobat indicatorii tehnico-economici pentru proiectul de investiții ”Consolidare, reabilitare, modernizare, extindere și dotare Spital Orășenesc Segarcea, județul Dolj”. Valoarea totală a investiției este acum de 40.876 mii lei, din care valoarea lucrărilor de construcții-montaj (C+M) este de 26.981 mii lei.

Eşalonarea investiției se va realiza astfel: anul I – INV: 7.919 mii lei, C+M: 5.253 mii lei; anul II – INV: 20.050 mii lei, C+M: 13.218 mii lei; anul III – 12.907 mii lei, C+M: 8.510 mii lei.

Durata estimativă pentru realizarea proiectului este de 28 de luni (4 luni etapa de proiectare și 24 de luni cea de execuție).

Soluția tehnică propusă prin documentația avizată anterior nu s-a modificat în urma reavizării indicatorilor tehnico-economici.

Lucrările ce vor fi finanțate de MDRAP prin CNI constau în:

* reabilitarea corpului ambulatoriu (afectat de incendiu în luna ianuarie 2015);

* reabilitarea și extinderea corpului pediatrie;

* modernizarea corpului bloc alimentar și spălătorie;

* reabilitarea și extinderea corpului spitalului.

 

 

Citiți și:

Companii straine, in lupta pentru realizarea a 30 km de autostrada

Cladiri cu pana la 20 etaje, propuse spre construire in Capitala

Pe un teren de peste 6 hectare va fi dezvoltat un ansamblu de case

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus