Oferte locuri de munca top

Mai multe terenuri din Oradea vor deveni spaţii verzi

Piata_Unirii_OradeaTerenuri în suprafaţă totală de peste 17.000 mp, aflate în proprietate privată, vor deveni spaţii verzi, potrivit unei hotărâri aprobate de Consiliul Local al Municipiului Oradea.
Este vorba de 12.529 mp de teren aflat în proprietatea societăţii Transgex, de 4.104 mp proprietatea societăţii Ciac, aflată în insolvenţă. De asemenea, un teren de 416 mp aflat în proprietatea unei persoane fizice este necesar pentru realizarea investiţiei.
Pe aceste suprafeţe urmează să fie amenajată o zonă de agrement, ce va deveni coridorul verde al cartierului Ioşia. Această zonă, în lungime de 1.200 m, va fi situată între străzile Oneştilor şi Densuseanu, şi va cuprinde spaţii verzi pe o suprafaţă de 3 ha şi terenuri de sport pe alte 2 ha.

Consiliul Local a hotărât ca aceste suprafeţe să fie reconvertite funcţional conform reglementărilor urbanistice în zonă verde – “grădini, parcuri publice cu acces public nelimitat”.
În prezent pe aceste terenuri se găsesc diverse construcţii improvizate.
“Realizarea coridorului verde este necesară deoarece, la nivelul străzii Barcăului, în timp, s-a constituit o zonă degradată, pe traseul fostei căi ferate şi a terenurilor adiacente acesteia, care la această dată nu mai sunt folosite pentru activităţile economice pe care le-au deservit la momentul transmiterii lor în proprietatea întreprinderilor de stat (depozitarea de materiale pe platforme în aer liber) sau care sunt ocupate de construcţii în care se desfăşoară  activităţi incompatibile zonei de locuire din imediata vecinătate (autobaza Companiei de apă, centre de colectare de deşeuri fier vechi, barăci pentru reparaţii auto sau confecţii metalice etc.).”, precizează reprezentanţii primăriei.

Sus