Oferte locuri de munca top

SC Magurele Science Park va fi suspendata

Este propusă suspendarea activității societății Magurele Science Park, pe fondul impactului negativ al pandemiei asupra mediului economic și social.

Consiliul Județean Ilfov, alături de orașul Măgurele și Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, sunt membri în cadrul Asocierii în Participație Măgurele Science Park.

Aceasta este motorul dezvoltării celui mai mare Parc Științific si Tehnologic de ultimă generație din România.

Pentru obținerea titlului de parc științitic și tehnologic a fost înființată societatea comercială Măgurele Science Park SRL, ce are ca asociat unic Consiliul Județean Ilfov.

În prezent, proiectul parcului științific se află în fază preinvestițională, iar Consiliul a finanțat realizarea documentațiilor specifice acestei etape. A fost realizat studiul de fezabilitate și proiectul tehnic și se află în curs de finalizare documentația de urbanism, anume Planul Urbanistic Zonal în orașul Măgurele pentru Măgurele Science Park.

În plus, este în curs de finalizare procedura de licitație pentru contractul de asistență tehnică pentru contractul de asistență tehnică prin care se vor identifica sursele de finanțare, se va pregăti aplicația de finanțare și planul de afaceri pentru parcul științific și tehnologic.

De asemenea, Consiliul Județean Ilfov a alocat în bugetul anului 2022 fonduri pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru sistematizarea zonei Măgurele Science Park.

De la data înființării societății cu răspundere limitată Măgurele Science Park și până în momentul de față, Consiliul Județean ”a susținut în întregime cheltuielile generale de funcționare a societății și și-a asumat efortul bugetar pentru susținerea etapei preinvestiționale a proiectului”.

Întrucât pandemia a impactat negativ mediul economic și social, proiectul investițional are alte coordonate temporale și financiare în raport cu estimările inițiale fapt care se răsfrânge asupra funcționării în condiții normale a societății Măgurele Science Park SRL. Situația atrage pierderi financiare recurente pentru bugetul acționarului unic.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus