Oferte locuri de munca top

Luna de luna, proprietarii incearca sa creasca preturile de vanzare a apartamentelor

Proprietarii apartamentelor noi și vechi scoase la vânzare au continuat și în luna iunie să mărească prețurile cerute, la fel ca în cele trei luni anterioare, potrivit imobiliare.ro.

Pentru apartamentele noi, cel mai mare ritm de creștere a prețurilor solicitate în anunțurile de mică publicitate, în luna iunie față de luna mai, a fost în municipiul Constanța (3,5%), urmat de Cluj Napoca (2,8%) și de Iași (2,6%).

De remarcat că în Brașov, pentru apartamentele noi a fost consemnată o reducere a prețului mediu cerut de vânzători (-1,2%).

În ceea ce privește prețurile cerute pentru apartamentele vechi, cel mai mare ritm de creștere a fost în București (3,5%), urmat de Constanța (2%) și de Cluj Napoca (1,8%).

București

Așteptările proprietarilor au fost mai ridicate pe ambele segmente de piață analizate:

* pentru locuințele din blocurile vechi au fost cerute prețuri mai mari cu 3,5% (până la 1.465 euro/mp), iar

* unitățile locative din cadrul noilor ansambluri rezidențiale au înregistrat un plus de 1,2% (până la 1.561 euro/mp).

Brașov

Prețurile cerute pentru locuințele din blocurile vechi au crescut cu 1,6%, până la 1.305 euro/mp.

Pe de altă parte, locuințele noi din Brașov au fost scose la vânzare cu prețuri mai mici  cu 1,2%, la o medie de 1.456 euro/mp.

Cluj-Napoca

În orașul de pe Someș, pentru locuințele din blocurile vechi au fost cerute în iunie față de mai prețuri mai mari cu 1,8% (până la 1.932 euro/mp).

În același timp, pentru vânzarea unităților din ansamblurile noi prețurile cerute au fost majorate cu 2,8% (până la 1.975 euro/mp).

Constanța

Și aici, prețurile cerute pentru vânzarea apartamentelor au fost majorate pe ambele segmente de piață analizate, însă într-o măsură diferită:

* apartamentele vechi s-au apreciat cu 2% (până la 1.335 euro/mp), iar

* unitățile locative nou-construite, cu 3,5% (până la 1.328 euro/mp).

Iași

În iunie, prețurile cerute pentru locuințe din blocurile vechi s-au majorat față de luna mai cu 0,9%, până la 1.115 euro/mp.

Pe segmentul apartamentelor nou-construite, pe de altă parte, a avut loc un avans al prețurilor cerute de 2,6%, la o medie de 1.096 euro/mp.

Timișoara

Pe segmentul locuințelor vechi disponibile spre vânzare pe piața timișoreană a fost consemnată o foarte ușoară scădere de 0,1% a prețurilor, la 1.334 euro/mp.

Unitățile locative nou-construite, pe de altă parte, au înregistrat un avans de 1,5%, până la 1.355 euro/mp util.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus