Solplanet x AeroFix

Lucrarile pe 40 de km de drum judetean vor intra in licitatie

În prezent se pregătește încărcarea în SEAP a documentației și demararea efectivă a licitației de lucrări pentru modernizarea a circa 40 km de drum județean. Pentru acest proiect a  fost emisă autorizația de construire în vederea continuării lucrărilor de de reabilitare și modernizare.

Tronsonul de 39,7 kilometri din drumul județean DJ 150 Viişoara – Ceanu Mare – Frata – Mociu pornește de la ieșirea din municipiul Câmpia Turzii, traversează teritoriul a nu mai puțin de cinci comune și ajunge până în DN16, în zona localității Turmași, comuna Mociu.

Aproape 25 mil euro, pentru edificarea unor parcari in Bucuresti

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a declarat: „Vestea bună pentru clujeni este că vom relua lucrările pe acest drum care tranzitează o zonă extrem de vastă a județului. În plus, o parte consistentă a finanțării necesare investiției va proveni din fonduri europene, rezultând astfel o economie semnificativă pentru bugetul județului”.

Modernizarea acestui drum județean presupune inclusiv lărgirea părții carosabile până la 6 metri, cu acostamente pe ambele părți de minim 50 de cm. De asemenea, vor fi construite două poduri noi și vor fi reabilitate încă șase poduri aflate pe traseu.

Valoarea investiției este de 71.757.000 lei, din care 39.000.000 de lei provin din fonduri europene, diferența fiind asigurată din bugetul Consiliului Județean Cluj.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2021

Sus