Oferte locuri de munca top

Lucrarile la Canalul Siret – Baragan vor fi continuate

Certificatul de urbanism pentru continuarea lucrărilor la Canalul Siret – Bărăgan, în zona localităților Mărășești și Garoafa, a fost semnat astăzi de către Cătălin Toma, președintele CJ Vrancea. Primele lucrări la canalul de irigații au început în urmă cu 34 de ani.

Certificatul de urbanism a fost solicitat de Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, în scopul ”Amenajării complexe hidroameliorative de alimentare gravitațională pentru compensarea deficitului de apă din sol și combaterea efectelor schimbărilor climatice – zona Călimănești – Putna, județul Vrancea”.

Lucrările vor consta în modernizarea și continuarea canalului magistral de irigații Siret – Bărăgan pe primii 20 km de tronson din județul Vrancea (km 0+000-km 20+500) și amenajarea infrastructurii pentru irigații.

Investiția va asigura irigarea unei suprafețe arabile de aproape 50.000 de hectare.

”Este un mare pas înainte pentru sprijinirea producătorilor din județul Vrancea, pentru că seceta reprezintă o problemă majoră pentru agricultura vrânceană.  Sper ca această investiție să fie dată în folosință cât mai repede, pentru că are o contribuție importantă la dezvoltarea economică a județului”, a declarat Cătălin Toma.

Pentru etapa I de execuție, costurile totale erau estimate anul trecut la 83,67 milioane de euro. Pentru etapa a II-a, de aproximativ 140 km pe teritoriul județelor Brăila, Buzău și Ialomița până la debușarea în acumularea Dridu, sunt necesare studiile de fezabilitate și proiectarea.

Lucrările ar fi trebuit să reînceapă pe data de 30 martie 2020.

Canalul ar trebui să aibă 198 km, o lățime la bază de 20 m și o adâncime de 7 m.

Canalul porneşte din Siret (Călimăneşti) şi ar trebui să ajungă la Dridu, pe râul Ialomiţa.

Lucrările pentru Canalul Siret – Bărăgan au început în anul 1987, când au fost finalizaţi primii 11 km.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Un comentariu;

Sus