Oferte locuri de munca top

Lucrarile de constructii au crescut, ca volum total, in august

Volumul lucrărilor de construcții a crescut în ultima lună din vară, atingând un nou vârf anul acesta, după cum arată cele mai noi date furnizate de către Institutul Național de Statistică.

Astfel, volumul lucrărilor de construcții în luna august, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare cu 18,1% față de aceeași lună din anul trecut.

Pe elemente de structură s-au evidenţiat creşteri la lucrările de construcţii noi (+25,7%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+7,8%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+6,5%).

Totodată, s-au evidențiat creşteri la construcţiile inginereşti (+39,5%) şi la clădirile nerezidenţiale (+7,8%). Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 8,5%.

August, comparativ cu iulie

În a opta lună din an, comparativ cu luna precedentă, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, cu 4,6%, ca serie ajustată.

A fost evidenţiată o creștere la volumul de construcții noi (+7,3%).

Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 3,0%, respectiv cu 1,7%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti (+6,4%), clădirile nerezidenţiale (+5,9%) şi la clădirile rezidenţiale (+3,3%).

Un centru comercial va fi extins cu aproape 3 mii mp

Perioada 1.I-31.VIII.2023 comparativ cu perioada 1.I-31.VIII.2022

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în primele opt luni din an în comparație cu aceeași perioadă de anul trecut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 13,7%.

Au fost evidențiate creșteri la lucrările de reparaţii capitale (+28,1%), lucrările de construcţii noi (+12,9%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+8,3%).

Pe obiecte de construcţii, creşteri au avut loc la construcţiile inginereşti (+33,6%) şi la clădirile nerezidenţiale (+1,5%).

Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 5,9%.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 7/octombrie 2023

Revista Arena Constructiilor octombrie 2023

Sus