Oferte locuri de munca top

Lucrarile continua pe santierele publice pentru a putea restarta rapid economia  

Lucrările pentru proiectele de investiții publice continuă, cu respectarea regulilor pentru protecția angajaților. Aceasta cu scopul de a restarta rapid economia națională, a  spus ministrul Transporturilor, Lucian Bode, care a verificat mai multe șantiere în care se lucrează într-un ritm normal.

Sectorul Predeal – Cristian, din Autostrada Comarnic – Brașov

”Sunt aici pe șantierul Autostrăzii Comarnic-Brașov, lotul 2 pe sectorul Predeal-Cristian unde lucrează o firmă românească. Mobilizarea antreprenorului este una foarte bună, lucru pe care l-am văzut și pe alte șantiere unde lucrează români. Este un lucru foarte bun că șantierele sunt deschise pentru că în acest fel putem stimula economia. Infrastructura este un domeniu vital în aceste momente și de aceea cred că trebuie să ne aplecăm cu precădere asupra tuturor investițiilor atât de necesare. Antreprenorii trebuie să știe că suntem alături de ei și, pe cât posibil, încercăm să le rezolvăm solicitările. Sunt sigur că toți știți faptul că am depus toate eforturile ca în aceste momente transportul de marfă să nu fie afectat și aprovizionarea cu materialele necesare șantierelor să nu fie întrerupă. Pentru că suntem și în aproprierea DN1 vă spun că am ridicat și restricțiile de trafic pe acest sector. Deci, aveți toate pârghiile necesare să funcționați și să vă aprovizionați șantierele.  Știu că nu aveți probleme cu plățile din partea Companiei de Autostrăzi, că sunteți mobilizați și lucrați în două schimburi, că aveți front de lucru și că puteți da în trafic, anul acesta, obiectivul pe care lucrați. Vremea vă permite să turnați asfalt și vă rog să mențineți ritmul de lucru. Problemele administrative, dacă mai sunt, vă rog să mi le aduceți la cunoștință pentru a le rezolva cât mai repede. Am încredere că vă respectați termenele și că românii vor putea utiliza acest sector de autostradă, în acest an”, a spus ministrul Lucian Bode.

Contractul pentru realizarea acestui obiectiv de investitii a fost semnat cu Asocierea SC Alpenside SRL – SC Specialist Consulting SRL.

Valoarea contractului este de peste 118 milioane lei, fără TVA

Centura Municipiului Satu Mare

Ministrul Lucian Bode a verificat stadiul lucrărilor la varianta ocolitoare a municipiului Satu Mare și a discutat cu antreprenorul problemelele pe care le întâmpină acesta în construcția obiectivului de infrastructură.

Ministrul a subliniat faptul că dificultățile actuale cu care se confruntă toți antreprenorii vor fi depășite doar prin continuarea lucrărilor pe șantiere concomitent cu respectarea regulilor stabilite de instituțiile abilitate pentru protecția angajaților.

Centura Satu Mare are lungimea de 19,54 km. Termenul de finalizare estimat de către antreprenor este luna iulie 2021. În prezent, stadiul fizic al lucrărilor este de 44,50% în condițiile în care stadiul plăților este de 53,54%.

”Am cerut accelerarea lucrărilor, în condițiile în care plățile sunt la zi. Chiar dacă până în prezent au existat unele disfuncționalități, văd că antreprenoru, își respectă graficul de lucrări, fapt ce mă convinge că proiectul va fi finalizat în termen. Dacă subcontractorii vor fi plătiți la timp, sigur va fi și termenul de finalizare respectat. Știu că este o perioadă dificilă și de aceea am cerut tuturor antreprenorilor să se mobilizeze și să își ducă contractele la bun sfârșit. Veți vedea în perioada următoare că investițiile în infrastructură sunt un adevărat motor al redresării economice a țării. De aceea insist ca șantierele de infrastructură să rămână deschise dar numai în condițiile în care se pot aplica regulile de protecție a angajaților. Dacă antreprenorii își fac treaba vom avea noi legături rapide care vor contribui la  dezvoltarea industriei de transport românească, la creșterea numărului angajaților în această zonă și implicit la revigorarea economiei naționale”, a declarat ministrul Lucian Bode.

Aeroportul Internațional Ghimbav – Brașov

Pentru obiectivul de investiții Aeroportul Internațional Ghimbav – Brașov, antreprenorul lucrării a dat asigurări că în cursul anului 2021 aeroportul va deveni funcțional.

În cadrul discuțiilor cu autoritățile locale,  ministrul Bode a abordat pe lângă situația Gării Brașov și tema realizării unui complex multimodal la nivelul municipiului prin integrarea modurilor de transport.

 

 

 

Citiți și:

Cladiri cu 10 si 13 niveluri, in cadrul unui amplu proiect rezidential

Construirea unei mari conducte incepe vara aceasta

Peste 1,3 ha, pregatite pentru dezvoltari imobiliare, intr-un mare municipiu

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2020

Sus