Oferte locuri de munca top

Lucrari suplimentare pentru amenajarea raului Cracau, de peste 69 mil lei

Soluțiile tehnice pentru amenajarea râului Cracău la Slobozia, județul Neamț, au fost reanalizate după ce mai multe viituri au produs schimbări ale morfologiei râului, fiind necesare lucrări suplimentare. Valoarea totală a investiției este de peste 69 milioane lei. Guvernul urmează să reaprobe astăzi indicatorii tehnico – economici pentru acest obiectiv.

Lucrările de amenajare a albiilor propuse în proiect sunt de utilitate publică, iar în raza lor de influenţă se evită inundarea şi distrugerea obiectivelor social – economice.

Motivele pentru reaprobarea soluțiilor tehnice, pe lângă viiturile puternice, sunt reprezentate și de necesitatea recalculării resurselor pentru finalizarea restului de lucrări de executat cu prețurile actuale (prețuri medii pe economie corespunzătoare anului 2018).Totodată, este nevoie de cheltuieli suplimentare legate de încărcarea/descărcarea conductelor magistrale de transport gaze naturale, beneficiar fiind societatea Transgaz S.A – Mediaș.

Pentrul restul de lucrări de executat, valoarea investiției se ridică la peste 57 milioane lei, din care valoarea construcțiilor și a montajului este de 50,7 milioane lei.

Suprafața totală de teren ocupată definitiv va fi de aproximativ 39 ha, constând din ampriza lucrărilor proiectate și va trece în patrimoniul Administrației Naționale “Apele Române” prin procedură de expropriere.

Finanţarea obiectivului de investiţii se face de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Apelor și Pădurilor, din veniturile proprii ale Administrației Naționale “Apele Române”, precum și alte surse legal constituite, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație în buget.

 

 

 

Citiți și:

Cladire mixta cu 12 niveluri, autorizata

Zeci de apartamente, in curs de autorizare la malul marii

Doua proiecte rezidentiale, in curs de aprobare

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus