Oferte locuri de munca top

Lucrari de peste 313 mil euro urmeaza sa fie atribuite

A fost lansată procedura de achiziție publică în vederea atribuirii contractului de lucrări pentru modernizarea unei linii de cale ferată, contract ce are o valoare totală estimată la peste 313 milioane de euro.

Finanțarea pentru acest contract va fi efectuată din fonduri europene.

Contractul vizează proiectarea şi execuția lucrărilor pentru electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța – Mangalia.

Ofertele pot fi depuse până pe 17 iunie 2024.

Linia de cale ferată Constanţa – Mangalia este o linie importantă a reţelei de cale ferată din țara noastră pentru traficul de călători şi marfa, deoarece deserveşte din punct de vedere feroviar zona turistică de sud a litoralului Mării Negre şi agenţii economici amplasaţi pe platforma porturilor Constanţa şi Mangalia.

Electrificarea, dublarea şi reabilitarea liniei va asigura accesul trenurilor de lung parcurs în staţiunile aferente litoralului românesc fără transbordarea călătorilor sau schimbarea mijlocului de remorcare, ceea ce va permite preluarea traficului de călători din sectorul rutier atât pentru descongestionarea zonei, cât şi pentru reducerea numărului de accidente.

Linia c.f. Constanța – Mangalia face parte din Magistrala 800 București – Constanța – Mangalia, are o lungime de 42,9 km (măsurați între ax stație Constanța – ax stație Mangalia) și deservește stațiunile turistice din zona de sud a litoralului românesc cât și Portul Constanța și Portul Mangalia.

Valoarea totală a contractului este estimată a fi între 1,31 miliarde de lei fără TVA și 1,55 miliarde de lei fără TVA.

Proiectul „Electrificarea şi reabilitarea liniei de cale ferată Constanţa – Mangalia” face parte din Master Planul General de Transport al României (MPGT) şi este propus pentru finanţare în perioda 2021 – 2030, conform Anexei 10.35 – “Surse de finanţare pentru structura feroviară 2020 – 2030”.

Durata contractului este de 98 de luni.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2024

Revista Arena Constructiilor aprilie 2024

Sus