Solplanet x AeroFix

Lucrari de peste 100 mil euro vor incepe pe DN Centura Bucuresti

Lucrările pe Lotul 2 aferent lărgirii la patru benzi a părții de sud a DN Centura București între A1 și DN5, și anume până la intersecția cu DN5, sunt estimate să înceapă anul acesta cel mai târziu în luna septembrie, apreciază oficialii Ministerului Transporturilor.

Pentru acest lot contractul de proiectare si execuție a fost semnat în vara anului trecut cu asocierea Rizzani De Eccher (lider) Italia – Mavgo Holding SRL România pentru suma de peste 100 milioane de euro (peste 504 milioane de lei fără TVA).

”În acest moment, suntem la finalul realizării proiectului tehnic și a etapei de obținere a avizelor necesare pentru emiterea autorizației de construire”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu.

Pe Lotul 1 au început lucrările

Lucrările de lărgire la patru benzi a DN Centura București pe partea de sud, aferente lotului 1 dintre A1 și DN 5 (Pasajul Domnești) au început bine, este de părere domnul Scrioșteanu.

Proiectul prevede realizarea primei parcări de lungă durată de pe DNCB, destinată inclusiv autocamioanelor, al căror acces va fi asigurat din intersecția giratorie proiectată pe Centura Bucureștiului, prin drum de legătură.

Pe acest șantier în prezent se lucrează, printre altele, la realizarea stratului de formă din balast la breteaua de separare a circulației pe sensul DN5 – A1; se execută lucrări de umpluturi cu balast la strada Margaretelor, se face stratul de fundație din agregate naturale stabilizate cu lianți hidraulici rutieri la parcarea de lungă durată.

Peste 20 mil euro pentru lucrari de constructii ingineresti

Lotul 1 este realizat de o asociere condusă de IBB-HIB România SRL, contractul având o valoare de 28,4 milioane lei, fără TVA.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus