Oferte locuri de munca top

Lucrari de 15 mil euro pentru noul sediu CNI

O clădire publică din sectorul 5 al Capitalei va fi reabilitată și modernizată cu o investiție totală de 15 milioane de euro. După ce lucrările vor fi terminate, clădirea va deveni sediul Companiei Naționale de Investiții – CNI.

Indicatorii tehnico-economici aferenți acestui proiect au fost aprobați de către Guvern la finalul săptămânii trecute.

Proiectul de consolidare, reabilitare, modernizare a clădirii administrative aflată în str. Eforie nr. 5, sector 5, București stabilește principalele lucrări de intervenție.

Acestea vizează protejarea, repararea elementelor nestructurale, restaurarea elementelor arhitecturale și a componentelor artistice, demolarea parțială a unor elemente structurale/nestructurale, cu/fără modificarea configurației și a funcțiunii existente a construcției, precum și introducerea unor elemente structurale/nestructurale suplimentare.

Subsolul clădirii, pentru a putea fi utilizat și pentru a nu pune în pericol stabilitatea și rezistența structurală, necesită o hidroizolare eficientă împotriva igrasiei şi apei. Intervențiile propuse vor respecta indicatorii urbanistici și regulamentul zonei construite protejate, precum și prevederile legale.

Clădirea are un singur corp, pe o suprafaţă construită de 978 mp şi o suprafaţă desfăşurată de 9.040 mp. Regimul de înălţime este Subsol + Parter + Mezanin 1 + Mezanin 2 + 8 etaje care au retrageri începând de la etajul 5.

Structura de rezistenţă este alcătuită din stâlpi, grinzi şi planşee formând un cadru spaţial cu primele patru niveluri (S+P+M1+M2) mult mai rigide decât etajele 1-8, datorită suprafeţei mari ocupate în plan. Sistemul de fundare este de tip radier general de beton armat.

Valoarea totală a investiției este de 71.806 mii lei, inclusiv TVA, iar valoarea lucrărilor de construcții și montaj este de 46.180 mii lei.

Durata estimată de execuție a obiectivului de investiții este de 20 luni.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus