Solplanet x AeroFix

Logicor negociază preluarea portofoliului logistic al Immofinanz

Immofinanz2_Per_1390411168351979Compania Logicor,  specializată pe spaţii logistice din Europa, aparţinând grupului american Blackstone, a început negocieri exclusive cu Immofinanz Group pentru a-i cumpăra întreg portofoliul de spaţii logistice evaluat la 573 milioane de euro.

Grupul Immofinanz este listat la bursele din Viena si Varsovia.

Immofinanz deţine active în Rusia şi a fost afectat puternic de instabilitate din aceasta țară, precum și incertitudinea generală de pe piețele europene.

Ca urmare, Immofinanz caută să scape de activele sale logistice şi să se concentreze pe retail si birouri.

Logicor deţine parcuri logistice în  Marea Britanie, Franţa, Olanda, Polonia, Ungaria şi Republica Cehă.

Proprietățile Immofinanz Group din România reprezintă 14,2% din portofoliul total al companiei și includ 87 de proprietăți (20 de investiții finalizate, 7 în curs de dezvoltare și 60 de proiecte în curs de analiză), cu o valoare de 949,2 milioane de euro (665,8 milioane de euro – investiții finalizate, 18,3 milioane de euro – proiecte în curs de dezvoltare, 265,1 milioane de euro – proiecte în curs de analiză).

Portofoliul de investiții finalizate este constituit din opt clădiri de birouri (14,8% din portofoliul total de birouri), patru proprietăți în sectorul retail (11,3% din întregul portofoliu de retail) și trei active logistice (4,3% din întregul portofoliu de logistică).

Valoarea reală estimată după finalizarea proiectelor în curs de dezvoltare ale Grupului în România se ridică la 97,7 milioane de euro.

Sus