Oferte locuri de munca top

Locuintele ANL vor fi vandute la 328 euro/mp

2452.JPG Locuintele pentru tineri destinate inchirierii construite de Agentia Nationala pentru Locuinte vor fi vandute la un pret de 328 euro pe mp. Valoarea de inlocuire pentru anul 2014 a locuintelor ANL a fost stabilita la finele lunii iulie printr-un ordin al ministrului dezvoltarii regionale si administratiei publice.
Astfel, valoarea de vanzare a locuintelor va reprezenta valoarea de inlocuire pe metru patrat multiplicata cu suprafata construita efectiva a fiecarei locuinte, inclusiv cotele indivize aferente fiecarei locuinte, diminuata cu amortizarea calculata in conformitate cu prevederile Normelor metodologice privind reevaluarea si amortizarea activelor fixe corporale aflate in patrimoniul institutiilor publice. La valoarea de vanzare se adauga un comision de 1% pentru acoperirea cheltuielilor de publicitate imobiliara efectuate de autoritatile publice locale.
De asemenea Guvernul a aprobat la finele lunii trecute modificari ale normelor metodologice ce vizeaza modul de constituire si de plata a avansului, a ratelor lunare, a ratei dobanzii si majorarile de intarziere in privinta vanzarii cu plata in rate lunare a locuintelor construite prin programul „Locuinte pentru tineri, destinate inchirierii”, implementat de ANL.
In cazul achizitionarii locuintei cu plata in rate lunare, cumparatorul achita avansul de minim 15%, precum si comisionul de 1%.
Ratele pot fi achitate intr-o perioada de 15 ani, 20 ani sau 25 de ani in functie venitul pe membru de familie al titularului contractului de inchiriere a locuintei.
Rata dobanzii de referinta este cea valabila la data incheierii contractului de vanzare-cumparare si ramane neschimbata pe intreaga durata a contractului.

Sus