Solplanet x AeroFix

Locuinte mai mari prin Prima Casă

DSC_0059În acest moment se află în stadiu final implementarea unei noi componente a programului Prima Casă, care va permite beneficiarilor participanți în Program să achiziționeze o nouă locuință, cu suprafața utilă şi/sau valoarea mai mare, beneficiind de aceleași condiții avantajoase.

Pe site-ul FNGCIMM – www.fngcimm.ro- este creată o aplicație, pe care clienţii interesaţi o pot consulta pentru a afla stadiul solicitării garanției. Din momentul în care dosarul a fost înaintat de bancă și a intrat în aplicația FNGCIMM, beneficiarii pot urmări în timp real stadiul aprobării garanției. Prin accesarea secţiunii „Prima casă”, opțiunea „Stare solicitare” și completarea câmpurilor aplicației, utilizatorii vizualizează fluxul de analiză a solicitării de garantare, informaţiile fiind oferite rapid şi transparent. FNGCIMM, în termen de 4 zile lucrătoare de la primirea  Solicitării de Garantare corecte și complete, redactează contractul de garantare.

Acest termen nu poate fi respectat în situația în care dosarul este retransmis băncii pentru completare sau pentru corectarea unor documente. Principalele motive de invalidare a dosarelor sunt lipsa unor documente, documente ilizibile sau neconforme cu originalul, incomplete sau expirate (extras Carte Funciară, CI). Imediat ce aceste aspecte sunt remediate, dosarul reintră în fluxul de analiză, iar garanția este acordată în baza dosarului complet și corect întocmit.

Avantajele oferite beneficiarilor de Programul Prima Casă au condus la obţinerea unor rezultate deosebite, de la implementarea acestuia până în prezent fiind acordate peste 157.000 garanții, în valoare totală de peste 13 miliarde lei, pentru susţinerea de finanțări destinate achiziţionării/construcţiei de locuinţe în cadrul Programului în valoare totală de peste 26 miliarde lei.

Sus