Oferte locuri de munca top

Locuinte mai bune, constructori acreditati, in Prima Casa

Vești importante pentru cei care speră să-și cumpere o locuință prin programul Prima Casă. Programul redenumit acum “O nouă Casă” va fi funcțional în două săptămâni. Plafonul salarial nu va mai fi o condiție pentru înscrierea in program, în schimb programul va viza exclusiv tinerii.

În forma actuală, denumită “O familie, o casă”, creditele puteau fi accesate doar de românii cu venituri de până în 4.500 de lei/luna de familie, respectiv 7.000 de lei/luna, dacă au copii, și nu exista criteriul vârstei.

Cristian Păun, președintele Fondului de Garantare de Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a declarat, la un post de televiziune, că noul program va avea și o valoare mai mare în sensul că românii vor putea accesa credite de până la 80.000 de euro pentru locuințe noi, iar acest plafonul va scădea în funcție de vechimea imobilului cumpărat.

“Guvernul va da OUG în această săptămână, apoi săptămâna viitoare apar normele. Deci, în doua săpămâni am putea avea noua formă a programului O Nouă Casă”, a precizat președintele FNGCIMM.

În plus, statul va impune condiții dezvoltatorilor, în sensul construirii unor locuințe mai spațioase decât in prezent. ”Să nu mai oferim tinerilor orice cutiuțe”, a spus Cristian Păun. Altă condiție va fi conectarea locuințelor finalizate la rețeaua de utilitați.

La rândul lor clienții vor putea alege dezvoltatorul dintr-o listă acreditată, iar Guvernul va acorda dezvoltatorilor înscriși în Program o garanție pentru finanțarea proiectelor dacă respectivele proiecte respectă standardele impuse de stat prin acest program.
Potrivit lui Cristian Păun, dacă săptămâna aceasta se adoptă OUG, FNGCIMM va elabora normele săptămâna viitoare, iar în maximum două săptămâni, programul devine funcțional astfel încât cei care aplică să poată să meargă la bancă pentru credit.

Cristian Păun a prezentat și detalii privind nivelul de garanții pe care le va oferi statul la creditele luate prin noul Program. Nivelul de garantare va fi de 80% pentru casele cumpărate prin dezvoltatorii acreditați, acest nivel va fi mai mic dacă locuința este nouă, dar achiziționată printr-un dezvoltator care nu este în program, și va scădea la 50% pentru achiziționarea unei case care este renovată.

 

 

 

Citiți și:

Mari proprietari de terenuri langa Bucuresti pregatesc documentatiile unor proiecte de investitii

Parcare cu cinci niveluri, in provincie

Cladire de birouri cu 10 niveluri, propusa in Capitala

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2020

Sus