Solplanet x AeroFix

Locuinte de necesitate pentru medicii din toata tara

Medicii și întregul personal medical angajat în cadrul unităților sanitare publice vor putea avea acces la locuințe de necesitate construite de stat.

Aceasta potrivit unor prevederi votate ieri de Senat, care modifică Legea locuinței nr. 114/1996.

Modificarea vine în contextul dificil al crizei sanitare care necesită măsuri urgente și în domeniul asigurării fondului locativ pentru personalul medical implicat în tratarea bolnavilor.

De asemenea, a fost inclusă posibilitatea ca, în situații excepționale în care locuințele deja atribuite beneficiarilor sunt clădiri cu rism seismic ridicat sau în proces de demolare, consiliul local să poată avea posibilitatea de a atribui beneficiarilor alte locuințe de necesitate.

În propunerea inițială de modificare a legii, senatorii PNL propuseseră ca locuințele de intervenție să fie disponibile pentru personalul medical, însă comisiile de specialitate din cadrul Senatului au inclus prevederile în cadrul locuințelor de necesitate.

Astfel, locuința de intervenție va rămâne o locuință destinată numai cazării personalului unităților economice sau bugetare, care, prin contractul de muncă, îndeplinește activități sau funcții ce necesită prezența permanentă sau în caz de urgență în cadrul unităților economice, conform legii în vigoare.

Noi pasi pentru edificarea unor cladiri cu 13 niveluri, in nordul Capitalei

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2021

Sus