Oferte locuri de munca top

Locatarii, victime ale controverselor dintre doi dezvoltatori imobiliari

Locatarii unui nou complex rezidențial –  NorthLight Residence, dezvoltat de Michael Topolinski – acuză faptul că Opus Land Development, dezvoltatorul complexului imobiliar Cosmopolis, le-a blocat accesul rutier, situat în jurisdicția comunei Ștefăneștii de Jos.

„Reprezentanții Cosmopolis au amplasat blocuri imense de beton direct pe drumul de acces, în dimineața zilei de 30 iulie”, se arată în comunicatul de presă al NorthLight Residence.

Această decizie afectează aproximativ 100 de rezidenți, inclusiv familii cu copii, deoarece sunt obligați să folosească o cale alternativă, ”dar neautorizată de acces, neasfaltată, riscându-și propria siguranță la ieșirea de pe Centura Bucureștiului în drumul spre casă.”

Rezidenții au angajat o firmă de avocatură, care a depus o cerere de ordonanță președințială, solicitând instanței să dispună îndepărtarea blocurilor de beton. Termenul pentru judecarea cererii este stabilit peste aproximativ două săptămâni.

La rândul lor, reprezentanții Opus Land Development SA ne-au precizat, legat de acuzațiile locatorilor NorthLight Residence, că:

“Întrucât proiectul are o infrastructură deficitară și îi lipsesc elemente vitale pentru a oferi cel mai mic grad de confort rezidenților, conducerea NorthLight a încheiat un contract comercial cu complexul Cosmopolis, astfel încât rezidenții să aibă acces la infrastructura și serviciile Cosmopolis.”

Însă, NorthLight nu a respectat contractul, iar pe rolul instanțelor există mai multe procese, ”motiv pentru care nu putem comenta mai mult pe acest subiect.”

Totodată, reprezentanții Opus Land Development precizează că ”toți locuitorii complexului alăturat au în continuare acces pietonal deplin pe toate drumurile prin interiorul complexului nostru. Accesul auto către blocurile în cauză se poate face pe un alt drum cu acces direct. Dorim să vă asigurăm că nu am întreprins și nici nu vom întreprinde vreo acțiune care ar putea să lezeze în vreun fel siguranța atât a locuitorilor complexului nostru, cât și a locuitorilor complexului învecinat.”

Situat în partea de nord-est a Capitalei, proiectul NorthLight Residence se întinde pe o suprafață de 13.000 mp și include un total de 110 apartamente. A fost finalizat recent și are deja aproximativ 100 de rezidenți care ocupă aproximativ 70% dintre apartamentele disponibile.

Din 2020 accesul NorthLight Residence la Șoseaua de Centură ”a fost asigurat, conform documentației legale”, prin străzile din interiorul complexului Cosmopolis, se mai arată în comunicatul NorthLight.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

 

Sus