Oferte locuri de munca top

Linie de metrou in Turcia, mai ieftina decat metroul din Cluj-Napoca

O noua linie de metrou, în lungime de 19,5 kilometri, urmează să fie construită în Turcia cu o investiție totală de 652 milioane de euro. Spre comparație, metroul din Cluj-Napoca este prevăzut să aibă o lungime de 14,4 kilometri și costurile sunt estimate la aproape 1 miliard de euro.

Primăria din Izmir, al treilea oraș ca mărime din Turcia, a solicitat un împrumut de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare în valoare de 80 milioane de euro. Acesta va putea fi folosit pentru construcția liniei de metrou Buca, care include 11 stații, o clădire de depozit și 19,5 km de linie de metrou (13,5 km linie principală și 6 km tuneluri de acces). În prezent, între Bancă și Municipalitate au fost stabilite liniile mari ale proiectului, urmând încă patru etape până la alocarea banilor.

Restul sumei, până la 652 milioane de euro, va proveni din alte împrumuturi și contribuția proprie a administrației locale.

Documentațiile pregătitoare ale proiectului vor fi realizate înainte de semnarea împrumutului și vor costa 200.000 euro.

După semnarea împrumutului, BERD va asigura servicii de sprijin pentru implementarea proiectului prin organizarea unui proces de achiziții transparente, precum și servicii de asistență pentru pregătirea documentelor de licitație. Costul acestei etape va fi tot de 200.000 euro.

Proiectul face parte din abordarea strategică a BERD care vizează problemele de mediu din orașele mari în care operează aceasta.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus