Oferte locuri de munca top

Licitatii mari, anulate din lipsa de ofertanti

Mai multe proceduri de achiziție publică organizate în vederea atribuirii unor contracte de execuție lucrări au fost anulate în cursul lunii noiembrie.

Cauza anulării o reprezintă lipsa de oferte, potrivit SEAP.

În această toamnă au mai fost anulate licitații mari și din cauza abaterilor grave de la prevederile legislative.

Contractele pentru care s-au desfășurat licitațiile anulate aveau ca scop reabilitarea și modernizarea unor imobile din domeniul public.

Licitație de peste 255 milioane lei, anulată

O procedură de atribuire a unui contract în valoare estimată de 255.294.462 lei fără TVA a fost anulată.

Autoritatea contractantă, Ministerul Afacerilor Interne, a lansat licitația pe data de 8 octombrie 2021 pentru realizarea obiectivului de investiții „Reabilitare și modernizare imobil Piața Revoluției, nr. 1A”.

Reabilitarea sediului M.A.I. este finanțată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional.

Procedura a fost anulată pe data de 16 noiembrie 2021.

Un mare distribuitor de produse pentru constructii pregateste dezvoltarea unei zone logistice

Licitație de peste 87 milioane lei, anulată

Din lipsă de oferte a fost anulată procedura lansată de Compania Națională de Investiții ce viza atribuirea contractului de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție de lucrări pentru „Reabilitare, extindere și dotare corp spital nou C1+C2, Spitalul Județean de Urgență Giurgiu”.

Valoarea totală estimată era de 87.144.126 lei, fără TVA.

Durata de realizare a investiție era de 12 luni, din care 3 luni proiectare și 9 luni execuție lucrări. Procedura de achiziție publică a fost anulată pe data de 12 noiembrie 2021

Alte două mari licitații anulate, din cauza unor abateri grave

Două proceduri de achiziție publică pentru atribuirea unor contracte a căror sumă a valorilor totale estimate este de 284 milioane lei fără TVA, au fost, de asemenea, anulate.

Motivul pentru care licitațiile au fost anulate îl reprezintă abaterile grave de la prevederile legislative, ce au afectat procedura de atribuire.

Una dintre licitații, pentru contractul cu valoarea estimată de 122.500.000 lei fără TVA, avea ca obiectiv „Lucrări de reparații și reabilitări la clădirile administrate de A.S.S.M.B.”. Autoritatea contractantă este Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

De asemenea, Municipiul Reșița a lansat o licitație pentru atribuirea unui contract cu valoarea estimată totală de 161.599.852 lei fără TVA. Contractul viza servicii de elaborare a documentației tehnico-economice, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări de construcții în cadrul proiectului „Dezvoltarea zonei turistice Semenic”.

Abaterile grave de la prevederile legislative au afectat procedura de atribuire. Așadar, licitația a fost anulată.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus