Oferte locuri de munca top

Licitatie finalizata pentru centurile din Zona Metropolitana Oradea

A fost finalizată licitația pentru execuția lucrărilor la centurile din Zona Metropolitană Oradea. Urmează ca ofertantul câștigător să semneze contractul, după ce expiră perioada pentru contestații.

Finanțarea va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operațional Regional.

Studiul de fezabilitate și proiectele tehnice aferente proiectului sunt deja realizate.

Proiectul „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea” prevede reabilitarea DJ 767E Orșorhei-Copăcel (12,7 km), realizarea centurii Oșorhei (5,8 km) – lotul 1 și a centurilor Sântandrei (5 km) și Nojorid (8,4 km) – lotul 2.

Constructorul clasat pe locul I pentru ambele loturi este firma austriacă Porr Construct SRL.

Ce mari proiecte rutiere vor mai fi realizate in parteneriat cu autoritati locale

Licitația a fost adjudecată la prețul cel mai mic ofertat, de peste 38 de milioane de euro. Valoarea ofertei câștigătoare pentru lotul 1 este de 108.275.129 lei, fără TVA, iar a celei pentru lotul 2, de 84.394.119 lei, fără TVA.

Conform declarațiilor președintelui Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, constructorul va termina lucrările ”până în toamna anului viitor”.

CJ Bihor și-a asumat realizarea celor trei drumuri noi de legătură în Zona Metropolitană Oradea, în parteneriat cu cele trei primării pe raza cărora trec drumurile, respectiv Oșorhei, Nojorid și Sântandrei.

Decizia privind realizarea proiectului a fost luată ca urmare a datelor statistice din trafic, care arată că în zona din jurul municipiului Oradea circulă cele mai multe mașini din Bihor. Acest lucru se datorează numărului mare de locuri de muncă din ZMO, respectiv a celor care fac naveta (din peste 160.000 de locuri de muncă din județ, 115.000 sunt în zona metropolitană).

La începutul lunii februarie se vor depune ofertele și pentru centura Biharia – Paleu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus