Oferte locuri de munca top

Licitatia pentru modernizarea Aeroportului Iasi a fost finalizata

Procedura de achiziție pentru modernizarea Aeroportului Internațional Iași a luat sfârșit prin desemnarea ofertantului câștigător. Lucrările constau în extinderea terminalelor de pasageri și a facilităților de parcare ale aeroportului.

După evaluarea din punct de vedere tehnic și financiar a celor trei oferte depuse, a fost selectată Strabag SRL, aceasta obținând cel mai mare punctaj.

Contractul, în valoare de 327.949.984 lei fără TVA, vizează servicii de proiectare, elaborarea documentației tehnice (pentru care se alocă 4 luni) și execuția lucrărilor (12 luni).

Pe lângă oferta câștigătoare au mai depus oferte:

*Asociere: Eldiclau Prest (Lider), Habau

*Asociere: Bog’art (Lider), Con-A Operations, Uti Construction And Facility Management, Conest.

Acestea au la dispoziție 10 zile pentru depunerea eventualelor contestații.

Investiția va fi realizată din fonduri europene și trebuie finalizată în decembrie 2023.

Constructii industriale din provincie, in curs de autorizare

Noul terminal va avea o suprafață construită de 10.416 mp, cea desfășurată fiind de 31.210 mp. Capacitatea de procesare va fi de 3,3 milioane pasageri/an. Realizarea T4 presupune inclusiv o reconfigurare a drumului de acces și a actualei parcări de autoturisme.

Pentru acest contract, subcontractanții Strabag sunt: Electroaxa, Aca Zoork Project, Quartz Matrix, Das, Artera Proiect, Kone Ascensorul, Abc Best Painting, Mira Technologies Group, Iasicon, Via Design, Sonnek Engineering și Tractebel Engineering.

„Modernizarea Aeroportului Iași este una dintre cele mai mari investiții pentru județul nostru”, a spus Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași.

”Avem, așadar, un câștigător cu care urmează să semnăm în curând contractul de proiectare și execuție a lucrărilor, avem și banii necesari pentru ca proiectul nostru să poată fi pus în practică”, a menționat Romeo Vatră, Director General Provizoriu al R.A. Aeroportul Iași.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/ aprilie 2022

Sus